Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Mallorca continua reduint la generació de residus durant els primers 15 dies d'abril

Mallorca continua reduint la generació de residus durant els primers 15 dies d'abril

(15/04/2020)

"La població està conscienciada de la importància de separar els residus inclús en aquesta situació excepcional", assegura la consellera insular Aurora Ribot

La primera quinzena del mes d'abril mostra que es manté la tendència de reducció de residus generats a Mallorca a causa de l'actual estat d'alarma per la Covid-19. Les dades que ha aportat la concessionària del Consell, TIRME, referits aquest període assenyalen disminucions tant en rebuig com en envasos i en la fracció orgànica que han entrat a les plantes de tractament respecte a 2019. En el primer dels casos, la reducció és d'un 39.12%. En el cas de l'envàs, la xifra és d'un 8.15% menys, mentre que en la fracció orgànica la reducció arriba a un 32.16%.
"La major davallada del rebuig enfront de les altres fraccions indica que la ciutadania està conscienciada de la importància de seguir reciclant els residus de la manera correcta", ha manifestat la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot.
La reducció de les tres fraccions de residus que han entrat a TIRME és més intensa en la segona setmana del mes d'abril. Així, en el cas del rebuig, i comparant la primera i la segona setmana d'aquest mes, la variació passa d'un 32.81% a un 44.88%. En el cas dels envasos, la diferència és del 1.64% respecte a un 8.15%. Pel que respecta a la fracció orgànica les comparatives són del 27.70% en la primera setmana i del 35.98% en la segona.
"Tots els residus que generam a Mallorca són tractats com hem fet fins ara, aplicant els procediments habituals per a cada fracció. En el cas de residus de gent que ha donat positiu en el virus i que està passant la quarantena a casa seva, són tractats com a rebuig", ha manifestat Ribot.