Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Més coordinació entre les administracions públiques i les entitats de voluntariat de Mallorca

Més coordinació entre les administracions públiques i les entitats de voluntariat de Mallorca

(17/05/2021)

El Consell ha presentat el primer Pla Insular de Voluntariat, que preveu constituir un espai de trobada amb les entitats i un altre amb els ajuntaments

La sala de Plens de Palau Reial ha acollit la presentació del Pla Insular del Voluntariat de Mallorca, un document marc que estructurarà les polítiques insulars de l’àmbit, així com les seves entitats i persones voluntàries, durant cinc anys (2021-2026). 

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, han participat en l’acte, que ha comptat amb la presència d’entitats de voluntariat: Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears (PLAVIB), AMADIBA, Naüm, Fundació RANA, Creu Roja Illes Balears, Dentistas sobre ruedas, Educaclown, Hospital Sant Joan de Déu i Fundació IRES. També hi ha assistit el director insular de Participació i Joventut, Àlex Segura.

«Aquest primer pla insular és el resultat de molts de mesos de feina conjunta i representa un punt d'inflexió en les polítiques del voluntariat a Mallorca», ha expressat la presidenta Cladera, qui ha apuntat la voluntat del Consell de fer un impuls a l'acció voluntària des de la participació, el diàleg i la col·laboració entre la institució insular, les entitats i els ajuntaments. 

«El voluntariat aporta valor a la nostra societat i sovint ho fa d’una manera poc reconeguda. La nostra intenció és enfortir aquest teixit que ens ajuda a construir una Mallorca millor, més humana, més justa, i més feliç», ha conclòs la presidenta.

El Pla ha esdevingut després d’un estudi previ del sector realitzat durant el 2020. El conseller Alzamora ha explicat que el Diagnòstic del Voluntariat «ens va indicar, sobretot, que feia falta una millor coordinació entre administració i entitats, i a partir d’aquí hem plantejat la creació de dos espais de feina i diàleg». A més, ha indicat que «en aquest Pla hi ha tot un seguit de mesures a favor de la promoció i difusió de l’acció voluntària entre la ciutadania de Mallorca, així com idees per a la formació, i serà en aquests espais on es podran discutir».

El Pla Insular preveu la creació d’una Taula del Voluntariat com un punt de trobada entre les entitats i el Consell, dedicat a la proposta, al seguiment i a l’anàlisi de les accions de suport al voluntariat, a fi de respondre les necessitats reals del conjunt del teixit associatiu amb programes de voluntariat.

Per altra banda, es constituirà l’Espai de Coordinació del Voluntariat, la finalitat del qual serà millorar la coordinació entre les administracions locals. Aquest serà un espai de trobada i de comunicació entre responsables de voluntariat de les administracions locals amb projectes i iniciatives de suport al voluntariat o que desenvolupin accions de voluntariat dins l’Administració municipal i la Direcció Insular. Hi podran participar altres departaments del Consell de Mallorca i la FELIB.

El Consell ha plantejat el Pla de tal manera que tengui una flexibilitat suficient de resposta, en consonància amb aquella que caracteritza el teixit associatiu. Això no obstant, s’estructura en quatre línies estratègiques:

  • Línia 1: Mesures de coordinació i intercanvi entre els agents implicats 
  • Línia 2: Mesures de suport, per enfortir i fomentar el voluntariat de qualitat 
  • Línia 3: Accions de difusió, informació i promoció del voluntariat
  • Línia 4: Accions formatives i de recerca destinades a la millora de la qualitat de l’acció voluntària

 

El Pla Insular de Voluntariat està disponible aquí
 

Vídeos

Pla insular voluntariat