Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Llorenç Galmés acompanya els professionals de la UMES de l’IMAS

Llorenç Galmés acompanya els professionals de la UMES de l’IMAS

(22/12/2023)

El president del Consell de Mallorca, amb el conseller de Benestar Social, Guillermo Sánchez, ha volgut conèixer de primera mà la tasca d’aquest servei que atén les persones sense llar a Palma

Conèixer en primera persona el funcionament de la Unitat d’Emergència Social (UMES) i la realitat de les persones que es troben en situació de carrer a Palma. Amb aquest objectiu el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i el conseller de Benestar Social i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Guillermo Sánchez, han sortit aquest vespre passat amb la UMES, un servei de l’IMAS gestionat per Creu Roja que ofereix una atenció itinerant nocturna i diürna a les persones sense llar de la ciutat de Palma i la Badia de Palma. L’època de les festes nadalenques és especialment difícil per a les persones que han perdut la seva llar i es fa encara més visible la situació de pobresa en què viu una gran part de la societat. 

El president Llorenç Galmés ha recalcat que «aquesta sortida ha estat molt enriquidora perquè ens ha donat una nova perspectiva d’un dels serveis claus de la xarxa d’inserció social del Consell de Mallorca. Veure directament la situació de les persones més vulnerables i intercanviar opinions amb els professionals durant la rutina, ens ha permès adquirir una visió de la realitat que va més enllà de la que podem aconseguir amb els papers o ens poden explicar els tècnics» i ha conclòs que «continuarem apostant per la UMES per garantir les necessitats bàsiques de les persones sense llar, i ho farem amb ple coneixement de com es viu el dia a dia en aquest servei».  

Enguany, i fins a dia d’avui, la UMES ha atès 1.960 persones, 427 dones i 1.533 homes. Les intervencions preveuen cobrir les necessitats bàsiques (lliurament de mantes, menjar o begudes calentes), actuacions sociosanitàries i d’emergència (repartiment de preservatius i xeringues, ingressos a hospitals i albergs) o actuacions socioeducatives (informació, derivació a serveis i centres, acompanyament per fer gestions i seguiment permanent).

En aquest sentit, el conseller Guillermo Sánchez ha explicat que «a més de treballar perquè tenguin les necessitats bàsiques cobertes, l’equip de la UMES i els professionals de l’àrea d’Inclusió Social de l’IMAS es coordinen diàriament per valorar  els diferents casos, elaborar un pla d’intervenció individual i acompanyar-los durant el procés, a partir de les seves potencialitats i capacitats. Volem que cada persona pugui accedir als recursos més adequats i necessaris segons la situació en què es trobi».