Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Les residències artístiques de dansa d’EiMa a Maria de la Salut acolliran Eulàlia Bergadà, Elena Lalucat, Raquel Klein i Catalina Carrasco

Les residències artístiques de dansa d’EiMa a Maria de la Salut acolliran Eulàlia Bergadà, Elena Lalucat, Raquel Klein i Catalina Carrasco

(18/02/2019)

Eulàlia Bergadà, Elena Lalucat, Raquel Klein i Catalina Carrasco són les quatre artistes que participaran en el projecte de residència organitzat pel centre de creació de dansa de Maria Antònia Oliver, EiMa, ubicat a Ca Ses Monges, a Maria de la Salut. Un projecte que compta amb el suport logístic i econòmic del Teatre Principal de Palma, que destinarà vint mil-euros per a facilitar el procés de creació de les quatre ballarines.

Aquest dijous el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles ha compartit una trobada amb Maria Antònia Oliver, impulsora del centre de creació EiMa, tres de les ballarines beneficiàries del projecte, l'adjunta a direcció del Teatre Principal, Mònica Pérez i el batle de Maria, Guillem Jordà.


Miralles s'ha mostrat satisfet pels resultats que està donant aquest programa impulsat fa dos anys a través del Teatre Principal de Palma amb diferents centres de creació de Mallorca i ha assenyalat la importància de crear aliances a l'hora de fer possible projectes creatius que vinculen art i territori.


D'altra banda, Maria Antònia Oliver ha volgut expressar la seva voluntat de convertir EiMa en un espai que connecti la creació artística amb el poble de Maria i el seu territori. "Nosaltres ja formam part d'aquest paisatge", ha assegurat Oliver que ha recordat la seva experiència en la producció del Teatre Principal Las Muchísimas, on varen participar dones residents d'aquest municipi.


Per a Mònica Pérez, el procés creatiu i de desenvolupament de la idea és especialment important en la creació d'un espectacle de dansa. És per això que les residències suposen un espai indispensable on les ballarines poden trobar un lloc on plantejar les seves creacions i fer-ho acompanyades d'altres artistes i creadors, amb l'objectiu d'intercanviar idees i punts de vista diferents.


La coreògrafa i ballarina, Eulàlia Bergadà, guanyadora del Premi Institut del Teatre per la seva coreografia Gold Dust Rush, serà una de les que participarà en aquest projecte de residència i preparà el seu espectacle Venen per davall sa pell. Durant dues setmanes residirà a EIMA i més tard farà un intercanvi amb un centre de dansa de Tenerife.


També hi participarà la ballarina Elena Lalucat, amb el seu projecte Unexploted Bomb que està encara en procés d'ideació i plantejament. Lalucat farà intercanvi de dues setmanes també amb un centre de creació d'Irlanda.


L'artista Raquel Klein, guanyadora del primer premi del certamen de Dansa Contemporània Art Jove 2017 amb la peça 1'28, donarà forma a un nou espectacle que ha titulat Wu-wei, un concepte originari de la filosofia taoista que vol dir "No fer" i que defensa la no-acció com a plantejament existencial a l'hora d'encarar les situacions a les quals ha de fer front l'ésser humà. Klein residirà dues setmanes a EIMA per preparar aquest treball que comptarà amb la participació d'un equip de cinc ballarins i dos músics.


Finalment Catalina Carrasco, de la mà del seu company de feina Gaspar Morey, de la companyia Baal Dansa, prepararan el seu darrer treball i ho faran assessorats per la coreògrafa i ballarina, Anna Buitrago , que compartirà residència amb ells.
D'aquesta manera el Teatre Principal, EIMA, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Maria de la Salut s'uneixen per convertir el centre EIMA, de Ca ses Monges, en un lloc d'acollida i de creació artística, fonamental per al desenvolupament creatiu d'aquestes quatre mallorquines.

¿¿¿¿¿¿¿