Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Les residències de gent gran de l’IMAS reben més de 400 postals nadalenques personalitzades pel Voluntariat CaixaBank

Les residències de gent gran de l’IMAS reben més de 400 postals nadalenques personalitzades pel Voluntariat CaixaBank

(22/12/2021)

La segona edició del projecte «Cap padrí sense Nadal» ha estat un èxit de participació

400 usuaris dels 5 centres per a gent gran gestionats per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) han rebut una postal nadalenca personalitzada que ha elaborat de manera altruista l’equip de voluntaris de l’Associació Voluntariat CaixaBank.  

La iniciativa s’emmarca dins el projecte «Cap padrí sense Nadal» que es va posar en marxa l’any passat per tal d’acompanyar, encara que fos en la distància, les persones grans de les residències que per mor de la crisi sanitària no varen poder celebrar les festes de Nadal amb família o amics, ja que no estaven permeses les visites ni les sortides dels centres.

El panorama enguany és diferent. Els protocols actuals permeten les sortides de les residències i també les visites de manera il·limitada, sempre dins l’horari que estipula la direcció de cada centre i seguint en tot moment les mesures de seguretat i higiene. Tot i això, gairebé s’ha duplicat el número de postals enviades, el 2020 varen ser 222 i aquest 2021, 400.

Són els mateixos residents de cada centre qui demanen les felicitacions. Els integrants de l’Associació de Voluntaris de CaixaBank s’encarreguen de fer-les a mà. Cada postal és única, amb missatges personalitzats i escrites en l’idioma escollit per la persona que l’ha de rebre.

La Direcció Insular d’Atenció Sociosanitària, que s’encarrega de gestionar les residències públiques de Mallorca, destaca que es tracta d’una iniciativa molt positiva. Els voluntaris les fan amb molta il·lusió i «qui les rep ho fa amb l’emoció de sentir que una persona que no coneixen els recorda i els dedica unes paraules d’afecte i ànims, que són com una medicina», ha dit la presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso.

Totes les postals varen sortir el capvespre de dimarts de la seu d’Acció Social que CaixaBank te a Palma i aquest migdia el personal de les residències dels Oms-Sant Miquel, La Bonanova, Llar d’Ancians, Bartomeu Quetglas, de Felanitx, i Huialfàs, a sa Pobla, les han repartides.

Voluntariat CaixaBank també du a terme el projecte solidari «Cap padrí sense Nadal» a residències de persones grans de Menorca i Eivissa amb el mateix èxit de participació.