Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Les entitats socials presents a Mallorca opinen sobre els processos participatius del Consell

Les entitats socials presents a Mallorca opinen sobre els processos participatius del Consell

(22/12/2019)

Per tal d’elaborar el Reglament de Participació Ciutadana de la institució insular, s’està convidant a agents socials, ciutadania i grups polítics perquè aportin idees

La Direcció Insular de Participació i Joventut ha iniciat el procés participatiu per a elaborar el Reglament de Participació Ciutadana del Consell de Mallorca, que ha d’articular, millorar i incrementar els procediments, els espais i els mecanismes institucionals que facilitaran la implicació i la participació de la ciutadania. 

En aquest sentit, s’han convocat entitats de la societat civil mallorquina, que han pogut fer les seves aportacions per millorar els processos participatius de la institució insular. Hi han estat presents Centre d'Estudis de l'Esplai, Federació de música i balls de Mallorca, Associació Xarxa Cinema, Memòria de Mallorca, Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MECECC Mallorca), Plataforma Balear per a la Defensa dels Animals (Baldea) i Espiral.

Així mateix, també s’hi estan implicant el personal tècnic i executiu dels departaments (per la qual cosa s’ha constituït un grup tècnic interdepartamental) , els grups polítics amb representació al Ple, i també la ciutadania. De fet, s’han realitzat dos tallers amb joves perquè diguin la seva quant al nou Reglament, un a Inca i l’altre a Palma. Entitats juvenils que han participat són Irefrea, AMÉS, Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, OJE Illes Balears, Joves per la Llengua  i Creu Roja Joventut, entre d'altres.

Es tracta, per tant, d’un disseny compartit mitjançant les aportacions de tots els sectors i el debat. El procés va tenir una fase prèvia amb l’elaboració d’un document estratègic de recomanacions. 
 
Participació online
A més dels tallers participatius amb la societat civil i les taules de feina amb professionals dels diferents departaments del Consell, el procés participatiu s’està desenvolupant també a través de la plataforma Entretothom. L’objectiu és que la ciutadania i les entitats que més es relacionen amb la institució insular facin les seves aportacions sobre el futur Reglament de manera àgil a través del portal web.

Més informació a www.entretothom.net