Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La presidenta del Consell participa en el XII Ple de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

La presidenta del Consell participa en el XII Ple de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

(21/09/2019)

Cladera avança que desbloqueig del superàvit dels ajuntaments serà un dels principals punts a tractar la pròxima setmana a l'assemblea de batles i batlesses

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, participa avui a Madrid en el XII Ple de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, en què s'han de marcar les línies de treball de la Federació als propers quatre anys i la composició dels seus organs de govern.


Cladera ha agraït als batles i batlesses de Mallorca que han delegat el seu vot en ella per triar el nou president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i ha expressat la seva voluntat de treballar per millorar el municipalisme, mitjançant un consell insular més eficient, fort i dinàmic.

En aquest sentit, la presidenta ha avançat que el desbloqueig del superàvit dels ajuntaments, una de les qüestions que s'han posat damunt la taula avui al congrés, serà un dels principals temes que es tractaran la setmana que ve durant la celebració de l'Assemblea de batles i batlesses de Mallorca.

“Ha arribat el punt en què no podem esperar més a que es modifiqui la Llei Montoro, la llei d'hisendes locals perquè els municipis puguin invertir el superàvit que tenen però no poden emprar”, ha apuntat Cladera, qui ha expressat la seva voluntat que el Consell lideri aquesta reivindicació per millorar el finançament dels municipis.

“A Mallorca hi ha devers 450 milions en remanents que els ajuntaments no poden emprar, i que són necessaris per millorar les polítiques municipals i estimular l'economia”, ha recordat Cladera.

Cladera ha apuntat que durant el congrés, i en representació del Consell de Mallorca, se centrarà el focus en treballar pel municipalisme, incorporar els objectius de l'Agenda 2030 i la lluita per la igualtat de gènere a les polítiques municipals i insulars.