Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La presidenta Cladera enceta el cicle de visites guiades al palau del Consell, inclòs dins dels actes de la celebració de la Diada de Mallorca 2019

La presidenta Cladera enceta el cicle de visites guiades al palau del Consell, inclòs dins dels actes de la celebració de la Diada de Mallorca 2019

(27/12/2019)

La Presidenta i tots els consellers executius del Consell de Mallorca fan de guies per mostrar les sales i estances més emblemàtiques del Palau del Consell a ciutadans i ciutadanes

El saló de plens, la sala d'audiències i el despatx presidencial; les pintures i altres obres d'art. El Palau del Consell, seu institucional del Consell de Mallorca des de fa 40 anys, amaga alguns tresors que són desconeguts per a la majoria de ciutadans i ciutadanes que no han tengut mai l'oportunitat de visitar-lo.

Un dels actes de la Diada de Mallorca proposa realitzar visites guiades per les seus més emblemàtiques del Consell de Mallorca, com la Misericòrdia i el seu fons pictòric; els Museus de Mallorca, Krekovic i també el Palau del Consell, al carrer de Palau Reial de Palma.

Aquest darrer edifici és la seu administrativa i institucional del Consell i hi treballen la presidenta Catalina Cladera i els membres del seu gabinet, així com els consellers d'Hisenda i Funció Pública i de Presidència. Dins les seves sales també hi ha lloc pels serveis d'advocacia, tresoreria, intervenció, registre general i protocol, en un Palau d'estil neogòtic que antigament fou la seu de la Diputació provincial. L'edifici, original de l'arquitecte Joaquín Pavía, fou construït a partir de 1882, damunt de l'edifici de l'antiga presó de Palma que es trobava en aquest solar aferrat a l'Ajuntament.

Aquest matí els ciutadans que s'han acostat fins al Palau del Consell han pogut gaudir d'una visita que ha estat guiada per la presidenta Catalina Cladera. La part més destacada de l'edifici es troba a la planta noble, a la qual s'hi accedeix a través d'una escalinata. En aquest primer nivell s'hi troba la peça més popular del Palau, el saló de sessions, on la institució celebra les seves reunions mensuals. Aquesta planta té la configuració que se li donà després de la remodelació que patí entre 1945 i 1949. La façana s'inspira en la Llotja de Palma, obra de Guillem Sagrera, i fou construïda amb pedra viva en el seu basament, mentre que el marès es va fer servir per aixecar el mur i les escultures ornamentals estan fetes amb pedra de Santanyí.

La presidenta Cladera ha estat la primera membre de l'equip de Govern que ha realitzat aquesta visita guiada. El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha guiat un segon grup de visitants. La resta de consellers i conselleres tutelaran visites guiades al Palau del Consell els pròxims dies 30 de desembre, 2 i 3 de gener.