Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La manera en què la societat veu a les persones que pateixen sida, tema de les “Xerrades al Consell”

La manera en què la societat veu a les persones que pateixen sida, tema de les “Xerrades al Consell”

(20/10/2017)

La conferència sota el títol “De ser empestats a ser indetectables. Les construccions ideològiques de la sida" ha anat a càrrec del professor de la Universitat Politècnica de València i artista visual, Pepe Miralles.

En la lluita contra la SIDA evitar l’estigmatització de les persones VIH positives s’ha convertit en prioritari. Per evitar el rebuig social i la discriminació es fa necessària incrementar el coneixement sobre la malaltia, acabant amb el concepte de “Sida social”. Una tasca que no només s’ha de fer des de l’àmbit mèdic.
 
Per això, des del Consell de Mallorca s’ha considerat importat dedicar a n’aquest tema una conferència dins el cicle “Xerrades al Consell”. Una conferència que ha tingut lloc avui sota el títol  “De ser empestats a ser indetectables. Les construccions ideològiques de la sida" a càrrec del professor de la Universitat Politècnica de València i artista visual, Pepe Miralles.
 
A l’acte hi ha assistit la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón, el director insular de Presidència i Relacions institucionals, Marc Herrera, i el director general de Planificacií, Evolució i Farmàcia, Benito Pròsper.
 
A través de la seva experiència viscuda per la mort d’un bon amic a causa de la sida, Pepe Miralles ha explicat als existents tot un cúmul de sensacions que varen viure tant la persona afectada com el seu cercle més proper. Ha parlat el rebuig que varen sentir per part de tota la societat, fins i tot per part de familiar, persones que creien amigues o equip mèdic de l’hospital.
 
Un relat que ha il·lustrat amb unes impactants fotografies que va capturar durant aquell període i que ha exposat en diverses ocasions per tal de donar visibilitat a aquesta malaltia, i acabar així amb els prejudicis i estigmes socials.
 
Finalment, Miralles va animar als presents a reflexionar sobre la situació de la sida en l’actualitat, que sí bé s’ha millorat en la contenció de la mortalitat de la malaltia, l’estigma social continua ben present. A més, ha destacat la importància de no baixar la guàrdia pel que fa a la prevenció.