Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La importància de la reutilització dels RAEE centren la tercera ponència tècnica del procés participatiu per elaborar el Pla Director Sectorial de Residus

La importància de la reutilització dels RAEE centren la tercera ponència tècnica del procés participatiu per elaborar el Pla Director Sectorial de Residus

(06/05/2016)

La consellera tècnica de la subdirecció general de residus del Ministeri de Medi Ambient ha explicat el contingut del Real Decret que regula aquests aparells

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, la directora insular de Medi Ambient, Catalina Maria Canals, i el batle de Lloseta, Tolo Moyà, han participat a la tercera ponència tècnica en l'àmbit del procés participatiu per elaborarà el Pla Director Sectorial de Residus no Perillosos de Mallorca. Begoña Fabrellas, consellera tècnica de la subdirecció general de residus del Ministeri de Medi Ambient, ha explicat, davant les prop de 80 persones han assistit a la conferència al Teatre de Lloseta, els objectius i característiques del Real Decret 110/2015 sobre residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE). Una normativa que, segons Fabrellas, té com a una de les seves prioritats fomentar la reutilització i la reparació d'aquests aparells i "allargar al màxim la seva vida útil". De fet, l'article 6 estableix que s'ha de fer un disseny adequat del producte facilitant la reutilització, desmuntatge i reparació.

 

Begoña Fabrellas també ha volgut destacar el caràcter social que pot tenir la reutilització dels RAEE, com per exemple la reducció de residus o la generació de llocs de feina.

 

La consellera tècnica ha explicat que amb aquest Real Decret actualitza la normativa per adaptar-la a les noves lleis europees i espanyoles, a més de millorar els problemes detectats en la gestió dels RAEE a Espanya. A més, ha recordat que els punts nets tenen 5 anys per adaptar-se a aquest Real Decret: les entitats locals han de fer un projecte que serà finançat al 30% per la Comunitat Autònoma o Ajuntament i el 70% pel Ministeri de Medi Ambient.

 

Fabrellas també ha volgut parlar durant la ponència de l’economia circular i de l'impuls que se li vol donar a n'aquesta tendència des d'Europa. Ha remarcat que "precisament la reutilització, la reparació dels RAEE és economia circular. No descartar el producte tot d'una com a residu"

 

La propera ponència tècnica en l’àmbit del procés participatiu per elaborar el Pla Director de Residus no Perillosos de Mallorca serà dia 2 de juny i es centrarà en la reutilització.