Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La consellera Ribot presenta els resultats del projecte europeu Interreg Med Blueislands

La consellera Ribot presenta els resultats del projecte europeu Interreg Med Blueislands

(18/02/2020)

La responsable insular de Sostenibilitat i Medi Ambient presenta els resultats del projecte europeu Interreg Med Blueislands

La influència del turisme en l'augment de residus en les platges del Mediterrani "és un problema que hem d'abordar de manera immediata", ha assegurat avui la responsable insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot. La vicepresidenta segona del Consell ha presentat avui la jornada de conclusions d'Interreg Med Blueislands, un projecte europeu de cooperació i comunicació que relaciona l'impacte del turisme en l'augment de residus en diferents platges de nou illes del Mediterrani.

En declaracions als mitjans de comunicació abans d'aquest seminari, Ribot va assenyalar que Mallorca "és l'illa mediterrània amb més pressió turística, dins d'un mar que és el més contaminat del món". Ribot es va mostrar rotunda en afirmar que "si no som capaços de posar límits al turisme, ens quedarem sense futur".

Plàstics i llosques són els residus més comuns registrats en aquest estudi de mostreig. "El turisme és el responsable directe del 50% dels plàstics que trobem a les platges del Mediterrani, el lloc turístic més demandat del planeta", ha afirmat Michael Grelaud, expert en residus en el medi natural i un dels ponents més destacats d'aquesta jornada.

El projecte Interreg Med Blueislands s'ha prolongat durant tres anys -2016-2019- i ha centrat les seves anàlisis i mostreigs en diverses platges de Mallorca, Creta, Xipre, Cerdanya, Sicília, Rab, Míkonos, Rodas i Malta. Un dels objectius d'aquesta iniciativa és identificar el tipus de residu més freqüent per ajudar a municipis costaners a planificar i desenvolupar campanyes de conscienciació.