Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La comissió permanent de l’Observatori de la Infància i Adolescència analitzarà la participació de la infància i l'adolescència a la societat

La comissió permanent de l’Observatori de la Infància i Adolescència analitzarà la participació de la infància i l'adolescència a la societat

(18/03/2021)

La directora insular d’Infància i Família de l’IMAS ha presidit la comissió, que ha acordat la creació de dos grups de treball per estudiar la participació dels infants i joves al seu entorn.

La comissió permanent de l’Observatori de la Infància i Adolescència de Mallorca ha celebrat la seva primera reunió després de la creació d’aquest organisme, que tengué lloc el passat mes de novembre. Durant aquesta primera reunió s’ha acordat la creació de dos grups de treball que analitzaran diferents aspectes de la infància i adolescència a Mallorca.

D’aquesta manera es crea un grup de treball sobre Infància, adolescència i comunicació  i un segon grup sobre Infància, adolescència i la seva participació a la societat que es centrarà en estudiar com s’articula la participació dels infants i joves en el si de la societat on viuen.

La comissió permanent és l’òrgan encarregat d’executar les decisions del ple de l’Observatori de l’Infància i Adolescència de Mallorca i està presidida per la directora insular d’Infància i Família de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Maria Ángeles Fernández,  i compta amb representants de la Universitat de les Illes Balears (UIB), la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i Adolescència de les Balears (FEIAB), UNICEF, l’Associació Pro Emancipació de Balears (APEIB) formada per joves extutelats, i tres professionals de l’àrea d’Infància i família de l’IMAS.

A més de la creació dels grups de treball la comissió ha acordat iniciar l’estudi de la situació actual de la infància i adolescència a Mallorca. Tal i com ha explicat Fernández «es tracta d’elaborar un diagnòstic de la situació real dels infants i adolescents per a poder desenvolupar el Pla de la Infància, que és un dels objectius de l’Observatori»

Així mateix la comissió també ha aprovat les bases per a la posada en marxa d’un concurs per a la creació d’un logo i un lema per al l’Observatori, que s’aprovarà en el proper ple de l’organisme, que segons ha acordat la comissió tendrà lloc el 28 de maig.

L’Observatori de la Infància i Adolescència de Mallorca on s’integra la comissió permanent va nèixer amb l’objectiu de contribuir al foment i respecte dels drets dels menors així com dur a terme investigacions i estudis per tal de conèixer l’estat de la població infantil i adolescent de Mallorca i proposar polítiques socials encaminades a millorar els diferents àmbits que afecten aquest col•lectiu.

L’organisme està format pel president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan,  la directora insular d’Infància i Família, Mari Àngeles Fernández, com a vicepresidenta i altres representants de la institució que exerceixen de vocals. Són vocals també diferents membres d’altres administracions i departaments relacionats amb els menors (educació, salut, fiscalia de menors), així com representants d’entitats, associacions i col•legis professionals que treballen amb menors. Completen l’observatori els representants dels diferents partits polítics amb presència al Consell.