Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La col·laboració de l'IMAS amb la Policia, clau en l'operació contra delictes d'explotació sexual infantil

La col·laboració de l'IMAS amb la Policia, clau en l'operació contra delictes d'explotació sexual infantil

(19/03/2022)

Les denúncies interposades per la institució insular han estat l’origen d’una nova acció policial que s’ha saldat amb dues persones detingudes

Les denúncies interposades per professionals de l’àrea de Infància i Família de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) han resultat ser claus en la consecució d’una nova operació policial que aquesta setmana s’ha saldat amb dues noves detencions, en aquest cas de dos homes, de 25 i 37 anys, acusats de corrupció de menors. 

La informació facilitada per personal de la institució insular arran de la detecció de possibles indicis d’una situació de delicte i abús contra la integritat de persones menors d’edat ha estat l’origen de les investigacions policials. A partir de les dades aportades per l’IMAS, el grup de la UFAM es va fer càrrec de les gestions i amb tota la informació rebuda va iniciar una investigació aconseguint identificar els suposats responsables. 

Una vegada més, la posada en marxa de noves instruccions que estipulen el protocol d’actuació a seguir davant indicis de situacions d’abús o agressió, han demostrat ser les eines més eficients i eficaces per dur a terme accions policials contra la corrupció de persones menors d’edat. Així, des de l’IMAS recorda que operacions com aquesta són fruit de la implicació i professionalitat del personal que treballa en la guarda i protecció dels infants i joves, que alerten, informen i denuncien de manera immediata i constant a Policia Nacional o Guàrdia Civil davant qualsevol sospita de vulneració dels seus drets.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials sempre ha mostrat plena disposició per a la resolució aportant totes les dades i informació necessària per a l’aclariment dels fets i agraeix també les indagacions dels Cossos i Forces de Seguretat. A més de tenir contacte de manera continuada, la institució va impulsar al gener de 2020 una Comissió Interinsular a on a banda de l’IMAS, Policia Nacional i Guàrdia Civil, estan representades totes les Administracions Públiques, entitats i organismes encarregats de vetllar per la protecció de les persones menors d’edat amb la finalitat de tractar els avanços i necessitats per millorar els protocols ja existents així com els mecanismes de detecció i alerta davant de qualsevol indici d'explotació sexual comercial, abús sexual o d'altra vulneració dels drets de les persones menors d’edat per posar en marxa de forma ràpida tots els recursos disponibles per a la seva protecció. 

Aquestes noves detencions refermen la necessitat de continuar incrementat la pressió contra qualsevol indici o sospita de maltractament, abús o explotació a persones menors d’edat. Només des de l’absoluta condemna i persecució dels agressors que s’aprofiten de infants i joves vulnerables per obtenir un benefici sexual o econòmic es podrà contenir una xacra que afecta tota la societat i territoris. 

En aquest sentit, l’IMAS considera que la coordinació i col·laboració constant amb els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat és clau en la persecució d’aquests delictes relacionats amb la integritat de les persones menors d’edat.