Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere La candidatura de Mallorca a Observatori de Turisme Sostenible de l'OMT rep el suport del Senat espanyol

La candidatura de Mallorca a Observatori de Turisme Sostenible de l'OMT rep el suport del Senat espanyol

(22/04/2021)

La majoria de la Comissió d'Indústria, Turisme i Comerç del Senat ha aprovat aquesta setmana una moció de suport a la candidatura de Mallorca com a Observatori de Turisme Sostenible, que ha estat impulsada i presentada pel Consell insular dins la xarxa d'observatoris de l'Organització Mundial del Turisme.

El Departament de Turisme i Esports i la Fundació Mallorca Turisme han estat treballant en la candidatura de Mallorca a Observatori Mundial de Turisme Sostenible per a finalment presentar-lo a l'OMT el mes passat. 

Formar part de la xarxa d’observatoris suposa participar en un sistema que proporciona eines de seguiment puntual, sistemàtic i regular del rendiment i de l’impacte turístic. Així mateix, permet connectar diferents destinacions, de manera que s’afavoreix un millor enteniment de l’ús dels recursos i es fomenta una gestió responsable del turisme. 

Actualment, a l'estat espanyol només hi ha una destinació amb aquesta distinció, la ciutat de Navarra.

Els Observatoris són una xarxa impulsada per l'Organització Mundial del Turisme amb l'objectiu de fer costat a la millora contínua de la sostenibilitat i col·laborar en la capacitat de recuperació del sector turístic mitjançant la vigilància sistemàtica i periòdica dels resultats i l'impacte del turisme. Així mateix, els observatoris permeten comprendre millor l'ús dels recursos en el destí i fomentar la gestió responsable del turisme. 

Mitjançant l'aplicació sistemàtica de tècniques de vigilància, avaluació i gestió de la informació, la xarxa proporciona instruments clau per a enfortir la capacitat institucional als encarregats de gestionar i planificar el turisme als diferents destins.