Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'Oficina de Fons Europeus del Consell ajudarà els ajuntaments a accedir a les subvencions de millora de l'eficiència del cercle urbà l'aigua

L'Oficina de Fons Europeus del Consell ajudarà els ajuntaments a accedir a les subvencions de millora de l'eficiència del cercle urbà l'aigua

(09/11/2022)

El conseller de Juan ha assenyalat que el Consell innovarà amb el procediment per no perdre aquesta oportunitat, ja que “és un tema estratègic per als municipis de Mallorca”

El Consell de Mallorca, a través de l'Oficina de Fons Europeus (OFE) es prepara per participar en el primer PERTE (Projecte estratègic amb participació públic i privada) d’aigua. El conseller de Presidència Javier de Juan, ha remarcat que aquesta convocatòria, que està destinada a municipis i agrupacions de municipis de més de 20.000 habitants, té un pressupost de 200 milions i ha destacat que els projectes beneficiaris rebran entre 3 i 10 milions d'euros.
De Juan també ha explicat que per primera vegada la institució crearà una agrupació de municipis per accedir en aquesta convocatòria que té com a la data límit per presentar-la el 10 de febrer de 2023.

 A la reunió telemàtica amb ajuntaments que ha tengut lloc aquest dimecres, de Juan ha assenyalat que el Consell innovarà amb el procediment “ja que es un tema estratègics pels municipis de Mallorca”. El conseller ha assegurat que a les 43 reunions que ha dut a terme l’OFE amb municipis “ens ha deixat clar que l’aigua és una necessitat estratègica per l’illa de Mallorca. És per això que no no deixarem perdre cap oportunitat per aconseguir fons per aquests projectes de millora.

Les actuacions que es financien són de planificació, és a dir d'elaboració i actualització d'estratègies, plans, projectes constructius o estudis que promoguin la millora de l'eficiència del cercle urbà de l'aigua i també d'implementació d'accions de millora de l'eficiència i la digitalització així com també actuacions de gestió de la informació.

El període d'execució material del projecte, així com els pagaments efectuats, han d'estar compresos entre l'1 de febrer de 2020 i el 31 de desembre de l'any 2025, i es pagarà amb bestreta fins al 80% de l'import de l'ajuda anual concedida.

El conseller també ha recordat que la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera va anunciar al seu discurs del Debat de Política Insular que els municipis de Mallorca per dur endavant un Pla contra les fuites d’aigua rebran una inversió de 20 milions d’euros (15 provinents de l’Impost de Turisme Sostenible i 5 milions de fons propis del Consell de Mallorca de l'any 2023)