Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'IMAS signa amb les entitats de menors els concerts socials per valor de 12M d'euros

L'IMAS signa amb les entitats de menors els concerts socials per valor de 12M d'euros

(28/02/2019)

La institució concerta els serveis d'acolliment residencial bàsic, acolliment residencial per adolescents embarassades o amb càrregues familiars i acolliment residencial per a menors no acompanyats amb onze entitats 

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha signat avui amb els representats de les entitats que donen servei al col•lectiu de menors, els concerts socials per un valor de 12.239.113,2€. 

Mitjançat la firma d'aquests acords d'acció concertada, s'han concertat tres serveis diferents; el servei d'acolliment residencial bàsic per a infància i adolescència en situació de desprotecció; el servei d'acolliment residencial especial per a adolescents amb mesura de protecció embarassades o amb càrregues familiars en situació de desprotecció i el servei d'acolliment residencial especial per a persones menors d'edat estrangeres no acompanyades en situació de desprotecció, amb un total d'onze entitats.

La consellera Puigserver s'ha mostrat molt satisfeta amb la signatura d'aquests concerts, especialment amb les entitats d'atenció al col•lectiu de menors en situació de desprotecció, ja que «passant del conveni al concert dotam l'entitat i els serveis que presta d'una major estabilitat», responent així a una reivindicació històrica del tercer sector. La presidenta de l'IMAS ha explicat que «amb aquest concerts milloram també la qualitat de l'atenció als menors, ja que hem baixat les ràtios d'atenció i augmentat el número de professionals de cada centre».

En el cas del servei d'acolliment residencial bàsic es tracta d'un servei que té com a principal objectiu protegir el menor, mitjançant l’assumpció de la guarda per proporcionar-li un espai de protecció que li permeti adquirir un desenvolupament afectiu, psicològic, formatiu-laboral, intel•lectual i social adequats. En aquest cas les entitats que han signat el concert són Grec, Natzaret, Padre Montalvo, AMÉS, Terciàries Trinitàries, Minyones, Intress , Amaranta i Fundació Aldaba. L'IMAS destina al concert d'aquest servei un total de 10.932.522,48€ per un període d'un any, renovable.

Pel que fa al servei d'acolliment residencial especial per a adolescents amb mesura de protecció embarassades o amb càrregues familiars en situació de desprotecció i dependents de l'IMAS, en aquest cas es tracta d'un servei adreçat a acollir i formar mares adolescents, amb o sense parella, sense suport familiar o amb un suport familiar inadequat. L'entitat Amaranta s'encarregarà de desenvolupar aquest servei, que té una dotació de 305. 858,88€.

Així mateix s'han signat també el concert per al servei d'acolliment residencial especial per a persones menors d'edat estrangeres no acompanyades en situació de desprotecció i dependents de l'IMAS amb l'Associació Amés. En aquest cas es tracta d'un servei que té com a principal funció l'acolliment residencial d'adolescents estrangers sense adults responsables en el territori, amb problemes de desprotecció familiar total, als qui els cal una atenció residencial especifica a causa de les dificultats d'identificació i de treball, agreujades per les diferències idiomàtiques, culturals i socials. La dotació per aquest servei ascendeix a 1.000.731,84€ .