Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS obre la convocatòria d’ajudes individuals per a la gent gran amb un augment del pressupost fins els 575.000 €

L’IMAS obre la convocatòria d’ajudes individuals per a la gent gran amb un augment del pressupost fins els 575.000 €

(25/10/2021)

L’objectiu és finançar ajudes tècniques que fomentin l’autonomia personal dels majors.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha obert la convocatòria pública extraordinària d’ajudes individuals per a les persones majors amb un pressupost de 575.000 €. La convocatòria s’ha publicat al BOIB de dia 16 d’octubre i el termini per presentar les sol•licituds finalitza el dia 15 de novembre. 

Poden accedir a aquesta línia d’ajudes totes les persones de més de 65 anys, amb una renda no superior als 15.039,18 € i que estiguin empadronades a Mallorca al manco des de fa dos anys. L’objectiu és finançar ajudes tècniques que permetin aconseguir la recuperació física, psíquica i sensorial de la gent gran, així com suplir o complementar les seves limitacions i mancances funcionals, facilitant així el desenvolupament de la seva vida diària, augmentant-ne el benestar social. 

El conseller de Drets Socials, Javier de Juan, ha apuntat en aquest sentit que «des de l’IMAS esteim fent un esforç humà i econòmic per garantir el benestar de totes les persones majors i fomentar un envelliment digne i de qualitat. Som conscients que la pandèmia ha complicat la situació econòmica de moltes famílies i, com a administració, tenim l’obligació de facilitar-los els recursos i les eines necessàries per fomentar la màxima autonomia dels nostres majors». 

Concretament, des de l’IMAS s’han contemplat ajudes per a la mobilitat (adaptació o adquisició d’un vehicle, compra de llits hospitalaris...), pròtesis i ortesis (ulleres, audífons, fèrules...); i estris bàsics que siguin indispensables per millorar la seva qualitat de vida i fomentar-ne l’autonomia personal.

Podeu trobar més informació sobre aquestes ajudes a la plana web de l’IMAS (http://www.imasmallorca.net).