Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS i la Conselleria d’Educació treballen per fomentar l’especialització de professionals en l’àmbit sociosanitari

L’IMAS i la Conselleria d’Educació treballen per fomentar l’especialització de professionals en l’àmbit sociosanitari

(27/05/2021)

El vicepresident Jaume Tortella i el director general de Formació Professional s’han reunit per establir les línies de col·laboració

El vicepresident primer de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Jaume Tortella, i el director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics de l’IMAS, Omar Lamin, s’han reunit amb el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, per establir vies de col·laboració conjuntes en l’àmbit sociosanitari i fomentar l’especialització de professionals en aquest sector.

«L’aposta de l’IMAS per la implantació d’un nou Model d’Atenció Centrada en la Persona, que treballa amb un pla previ personalitzat i adequat a les necessitats de cada usuari, fa necessari que augmenti el nombre de professionals especialitzats en aquest àmbit. Això permetrà implementar una atenció de qualitat», ha explicat Jaume Tortella.

Un dels projectes que integren el nou model, és el Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID). Un total de 60 professionals de l’àmbit sociosanitari atenen actualment més de 130 persones dependents que es beneficien d’aquest servei que l’IMAS ha implantat a 17 municipis de Mallorca. La institució insular treballa per ampliar l’atenció domiciliària profesionalitzada a 20 noves localitats enguany i poder duplicar, així, el nombre de persones ateses. «Poder arribar a un major nombre de persones implicarà una major contractació de personal de les famílies professionals de serveis socioculturals i a la comunitat i de sanitat especialitzat en atenció a persones en situació de dependència i en cures auxiliars d’infermeria», ha conclòs Tortella.

En concret, per poder complir amb aquests objectius la plantilla hauria d’incrementar-se en 80 persones més aquest 2021. Però a més de l’extensió del SAID, l’IMAS te prevista l’obertura de tres nous centres residencials (Pòrtol, Son Martorell, al Molinar, i la residència Miquel Mir, d’Inca) fa preveure que els pròxims anys es necessitaran cobrir més de 500 places de professionals de l’àmbit sociosanitari a més de les necessàries pel SAID, que en preveu arribar als 1.000 professionals al 2023. En aquest sentit, l’IMAS i la direcció general de Formació Professional han acordat que els alumnes dels cicles formatius de grau mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència i de Cures auxiliars d’infermeria puguin dur a terme les seves pràctiques tant al SAID com en altres centres i serveis d’atenció a persones dependents que gestiona de manera directa l’IMAS. 

Durant aquest curs escolar hi ha un total de 1.801 alumnes matriculats a aquests mòduls, 685 al grau mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència 1.116 alumnes al de Cures auxiliars d’infermeria.