Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’IMAS es reuneix aquest dilluns amb l’Ajuntament de Palma, veïnats i teixit social del barri de Son Roca

L’IMAS es reuneix aquest dilluns amb l’Ajuntament de Palma, veïnats i teixit social del barri de Son Roca

(23/10/2021)

La trobada s’emmarca en l’àmbit de treball existent per millorar el clima de convivència entre la ciutadania i el recurs d’acollida de menors existent al barri.

Representants de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials i de l’Ajuntament de Palma es reuniran de nou amb els veïnats i agents socials del barri de Son Roca per analitzar conjuntament els fets succeïts la passada setmana i que es van saldar amb una agressió greu a un menor resident al centre de menors tutelats existent a la barriada.

Aquesta trobada s’emmarca en un conjunt de contactes periòdics que manté l’IMAS amb els representants dels veïnats de Son Roca en els que s’han anat aportant solucions pacífiques i raonades als conflictes de convivència que s’han pogut manifestar per la interactuació dels menors usuaris del centre. 

L’objectiu d’aquesta interlocució periòdica ha estat precisament la d’evitar esclats de violència com el que va succeir a principis d’aquesta setmana, i que es va saldar amb la greu agressió a un jove menor, resident al centre de tutela que gestiona una entitat del tercer sector que manté un concert de gestió amb l’IMAS.

A resultes d’aquesta agressió el menor va haver de ser ingressat a l’Hospital de Son Espases amb ferides greus al cap causades per forts impactes. L’IMAS ja ha anunciat que es personarà en la causa, cas que la investigació policial sobre els fets que s’està duent a terme culmini amb l’obertura d’un procediment judicial.

El centre de menors de Son Roca funciona com a centre de primera acollida per a menors d’edat amb mesura de tutela, especialitzat en l’aixopluc de menors migrants que arribaven a Mallorca sense adults que se’n fessin responsables.