Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'IMAS és reuneix amb els ajuntaments de Deià, Fornalutx, Estellencs i Banyalbufar per avançar amb la implantació del SAID

L'IMAS és reuneix amb els ajuntaments de Deià, Fornalutx, Estellencs i Banyalbufar per avançar amb la implantació del SAID

(19/11/2021)

El director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègic, Omar Lamin, ha explicat que al 2021 s'oferirà aquest servei a 38 municipis de Mallorca.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) continua treballant amb la posada en marxa del Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID) amb l’objectiu d’implantar-lo enguany a 38 municipis illencs. L’any 2022 el SAID arribarà a 50 municipis i 500 persones ateses.

Avui el director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics de l’IMAS, Omar Lamin, s’ha reunit a Deià amb representants dels ajuntaments i de les associacions de gent gran de Deià, Fornalutx, Estellencs i Banyalbufar per exposar-los el procés que se seguirà des de l’IMAS per implantar de manera efectiva el SAID a les seves localitats. Aquesta reunió forma part de la ronda de reunions que des de l’IMAS s’han anat duent a terme amb diferents ajuntaments per coordinar la posada en marxa d’aquest servei d’atenció a les respectives localitats.

Cal recordar que a l’abril l’IMAS ja va presentar el SAID a tots els municipis durant una jornada que es va dur a terme a Alcúdia i durant la qual els assistents conegueren les experiències dels regidors dels municipis on ja està implantat, així com el testimoni d’alguns usuaris i opinions dels professionals.

Igualment, varen poder visionar el documental «Al teu costat», en el qual queda reflectida la naturalesa del SAID de ser un servei proper a la persona i que pretén donar resposta a la voluntat de la gent gran d’envellir en el seu domicili, en el seu entorn comunitari. El programa forma part de la filosofia de l’IMAS d’implantar el Model d’Atenció Centrat en la Persona als serveis socials de Mallorca i donar resposta a les necessites de les persones d’una manera personalitzada i respectant el seu dret a decidir la manera en la que vol ser atesa. 

A dia d’avui el SAID funciona plenament a Alcúdia, Pollença, Sa Pobla, Muro, Santa Margalida, Campanet, Búger, Puigpunyent, Bunyola, Inca, Selva, Binissalem, Alaró, Santa Maria, Consell, Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Porreres, Campos, Felanitx, Ses Salines, Santanyí.