Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L'IMAS destina 767.643 euros a la contractació de psicòlegs als municipis de Mallorca

L'IMAS destina 767.643 euros a la contractació de psicòlegs als municipis de Mallorca

(10/03/2017)

La consellera Margalida Puigserver ha signat avui els convenis amb els municipis de l'illa d'un projecte que s'ha augmentat en 417.000 euros, s'ha ampliat a tots els municipis de l'illa, i que té com a principal objectiu el de dur a terme un projecte de suport psicosocial per a la població amb problemàtica de risc d'urgència social.

La consellera de Benestar i Drets Socials del Consell i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha signat avui els convenis per dur a terme projectes de Suport Psicosocial i d'Intervenció en Infància i Família en Situació de Risc per a l’any 2017 als municipis de Mallorca, dotats amb un total de 767.643,88 euros. L'acte s'ha dut a terme a la sala d'actes de l'IMAS i ha comptat amb l'assistència dels batles i batlesses de diferents municipis d'arreu de l'illa que es veuran beneficiats per aquest conveni.

 

Puigserver ha anunciat que des de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) es destinaran 767.643,88 euros a la contractació de psicòlegs a tots els municipis de Mallorca que així ho sol·licitin a través d’un projecte de suport psicosocial per a la població amb problemàtica de risc d'urgència social.

 

En aquest sentit, la consellera ha detallat que des de l'Àrea d'Inclusió Social de l'IMAS s'ha augmentat en 417.000 euros la partida d'aquest projecte, i s'ha ampliat als municipis superiors als 20.000 habitants amb l'objectiu de donar així resposta a una de les principals demandes fetes pels municipis durant la ronda de reunions que l'IMAS ha dut a terme amb tots els ajuntaments de Mallorca.

 

Des de l'IMAS han apuntat que s'ha tengut en compte que la situació de les persones que acudeixen als serveis socials amb problemàtiques i necessitats relacionades amb la falta de recursos es pot veure agreujada si s'hi afegeixen problemes de falta de suport familiar o dificultats d'integració social que augmenten el risc d'exclusió.

 

En aquest sentit, des de la institució insular destaquen que les actuacions del camp de la psicologia poden aportar estratègies i intervencions dirigides a la millora de la qualitat de vida d'aquestes persones, potenciar els recursos propis per afrontar les situacions o millorar les dificultats de relació dins la família o l'entorn habitual de la persona.

 

A l'acte, a més de la consellera i presidenta de l'IMAS i els batles i batlesses dels ajuntaments de Mallorca, també hi ha assistit la vicepresidenta de l'IMAS, Caterina Mas.