Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere L’ASIM localitza una cinta inèdita d’Agustí Villaronga dins el procés de preparació del cicle de cinema que ha arrancat aquest dimarts a Sa Nostra

L’ASIM localitza una cinta inèdita d’Agustí Villaronga dins el procés de preparació del cicle de cinema que ha arrancat aquest dimarts a Sa Nostra

(04/10/2018)

El director de cinema mallorquí ha visitat aquest dimarts l’Arxiu del So i la Imatge (ASIM) del Consell de Mallorca, hores prèvies a la inauguració del cicle que el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports dedica a la seva filmografia. Un projecte que ha permès recuperar un projecte inèdit que Villaronga va gravar l’any 1985 per promocionar Mallorca, però que no es va projectar mai. “Un clar exemple”, en paraules del vicepresident Francesc Miralles, “de la tasca de recerca i de divulgació que està duent a terme l’Arxiu entorn al nostre patrimoni audiovisual perquè aquest sigui accessible i continuï viu”.

El director i realitzador mallorquí Agustí Villaronga ha donat el tret de sortida al cicle “El cinema d’Agustí Villaronga”, que acollirà durant el mes d’octubre el Centre de Cultura “Sa Nostra”. Però abans ha mantingut una trobada amb els mitjans de comunicació a l’Arxiu del So i la Imatge del Consell per parlar d’aquest cicle que ofereix alguns dels seus projectes més inèdits, com és el cas de “El testament de la Rosa” o el documental “Miquel Bauçà, poeta invisible”, que han obert aquest dimarts el cicle organitzat per l’ASIM.

 

Una primera sessió en la qual també s’ha projectat “Mallorca”, una cinta d’uns vint minuts de durada que l’any 1985 va filmar un jove Villaronga en 16 mil·límetres per encàrrec de Foment del Turisme, patrocinat pel Consell de Mallorca, però que mai es va arribar a estrenar. Un encàrrec en el qual varen intervenir Valentí Puig com a guionista i Jaume Peracaula com a director de fotografia. La troballa de l’ASIM és fruit del treball de recerca realitzat per organitzar aquest cicle de cinema, que ha permès localitzar la cinta a partir del fons audiovisual de Sa Nostra que s’ha dipositat aquest 2018 a l’Arxiu del So i la Imatge.

 

“El cinema d’Agustí Villaronga” és el segon cicle de cinema que organitza l’Arxiu del So i de la Imatge aquest 2018, després d’acollir el passat mes de maig un altre dedicat al també cineasta mallorquí Daniel Monzón. Les pròximes sessions previstes dins el cicle dedicat a Villaronga són el 9 d’octubre quan es projectarà “Tras el cristal”, el 16 d’octubre “Aro Tolbukhin: en la mente del asesino”, el 23 d’octubre “Carta a Eva” i finalment el 30 d’octubre tancarà el cicle “Incerta Glòria”.