Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Inaugurat el local des d’on es desenvoluparan actuacions a favor de l’economia social a Mallorca

Inaugurat el local des d’on es desenvoluparan actuacions a favor de l’economia social a Mallorca

(15/07/2021)

Palma ja compta amb un punt de trobada, difusió i formació de l’economia social i solidària. Es tracta del nou local de Mercat Social Illes Balears a Son Sardina, inaugurat avui amb la presència del conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, el president de l’entitat, Jordi López, el director insular Joan Font, coordinador de l'estalvi ètic de la Caixa Colonya, Juan José Caldés, i membres de l’associació de veïns i veïnes de Son Sardina.

Des d’aquest espai es duran a terme les actuacions a favor d’una economia social i solidària a Mallorca derivades del pacte signat entre la institució insular i l’associació. De fet, el Consell ha aportat 30.000 euros a aquesta associació per tal de desplegar aquest pacte.

L’abans anomenat “Espai del Despropòsit” que albergava l’editorial amb el mateix nom, és avui el local que acull a l’Associació Mercat Social. Això és gràcies a la cessió d’un veí del barri, i coincideix amb la posada en marxa del projecte ESS Local. El nou local dota a Mercat Social d’un lloc on poder treballar i desenvolupar activitats així com d’un punt de trobada per entitats membres de l’economia social i solidària.

Per al conseller Alzamora, aquesta posada en marxa de l’espai “demostra que l’aposta per l’economia social és ferma, s’està arrelant al territori i ens tendran al seu costat, perquè es tracta de fer un teixit empresarial mallorquí més diversificat, però també més responsable, més solidari i, en definitiva, una Mallorca millor”.

Segons ha explicat el president de Mercat Social, Jordi López, “la pandèmia ha posat de manifest la necessitat i la urgència de redreçar el nostre model econòmic en favor de la diversificació econòmica i la producció local, i l’economia social i solidària de Mallorca mostra que aquí i ara existeixen alternatives econòmiques que tenen cura de les persones i de l’entorn”.

Compromís unànime al Consell amb l'economia social i solidària i el desenvolupament local a l'illa

El passat mes de juliol, el Consell de Mallorca i tots els grups polítics que hi tenen representació van signar amb Mercat Social un pacte per fomentar l'economia social i solidària i el desenvolupament local a l'illa. S’ha continuat treballant a través d’una comissió de seguiment del pacte.

Els objectius específics del pacte són incrementar l'activitat de les empreses i les iniciatives d'economia social i solidària, així com les polítiques de compra pública responsable. A més, afavorirà la visibilitat pública d'aquestes empreses i iniciatives, i el seu valor afegit social, ambiental i ètic. Alhora, el coneixement de les iniciatives incrementarà també la cooperació entre elles.

Els tres eixos de feina que es preveuen per fomentar aquest tipus d’economia són la formació en temàtiques com a compra pública responsable, emprenedoria social i intercooperació. El segon eix és el de l’orientació i suport a projectes emergents i, el tercer, el de la sensibilització i difusió del sector a través de la participació en fires i l’organització d’esdeveniments temàtics relacionats amb l’economia social i solidària en col·laboració amb ajuntaments i entitats de Mallorca.