Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El responsable del Repair Café de Madrid parla de reutilització durant la quarta ponència tècnica del procés participatiu per elaborar el nou PDSR

El responsable del Repair Café de Madrid parla de reutilització durant la quarta ponència tècnica del procés participatiu per elaborar el nou PDSR

(03/06/2016)

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, va destacar la importància de la reutilització en el nou Pla Director Sectorial de Residus no Perillosos de Mallorca

La sala d’actes de la Misericòrdia de Palma va ser l’escenari, ahir, de la quarta ponència tècnica en l’àmbit del procés participatiu que s’ha posat en marxa des del Departament de Medi Ambient per elaborar el nou Pla Director Sectorial de Residus no Perillosos de Mallorca (PDSR). En aquest cas, Julio Gisbert, responsable del Repair Café de Madrid, va ser l’encarregat de parlar de reutilització basant-se en la seva experiència al capdavant d’aquesta iniciativa única al nostre país, però molt estesa als països centro europeus.

 

Gisbert va explicar que un Repair Café és un espai de reunió amb la gent del barri on hi ha persones que reparen tot tipus d’objectes, tot i que va aclarir que, de moment, a Madrid es fan jornades temàtiques una vegada al mes. “És una activitat lúdica on es fa reparació entre veïns”, va assegurar. L’objectiu és afavorir el reciclatge i la sostenibilitat i considerar el fet de reparar, una activitat senzilla i divertida. “Intentam que a n’aquestes activitats hi hagi nins presents perquè vegin que les coses es poden arreglar. Abans les coses es reparaven i la gent gran ho sap, mentre que els nins estan educats en el concepte d’un sol ús. Això és el que volem canviar.”, va afirmar.

 

Julio Gisbert, va parlar també del concepte de l’obsolescència programada de les coses que provoca que la seva vida útil sigui més curta. Una tendència que, va assegurar, s’ha de canviar i de fet va posar exemples de fundacions i empreses que ja feien feina a n’aquesta línia.

 

En acabar la ponència, els participants varen poder fer tot tipus de preguntes i propostes de les quals se’n pren nota per tal de tenir-les en compte a l’hora d’elaborar el nou PDSR.

 

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, va destacar que des del Departament es vol fomentar la reutilització i que el nou PDSR inclourà la preparació per dur-la a terme.

 

Per altra banda, Espeja va recordar la importància d’aquest procés participatiu, on es tenen en compte a tots els actors implicats per tal d’elaborar un PDSR sòlid i que respongui a les necessitats reals de Mallorca. Així mateix, va aprofitar per animar a la gent a continuar participant d’aquestes ponències tècniques temàtiques que es duen a terme cada primer dijous de mes i que continuaran fins al mes de novembre.

 

A més, de les ponències tècniques, el darrer dijous de mes, es duen a terme meses de treball temàtiques a la que hi participen tots els actors implicats per tal d’aportar idees, i cada tres mesos hi ha reunions amb membres de tots els grups polítics amb representació al Consell de Mallorca per informar-los sobre el procés participatiu.