Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El rei Sanç llueix vestimenta nova

El rei Sanç llueix vestimenta nova

(09/11/2016)

El gegant del rei Sanç (1274 - 1324) que reposa a les escales de l'edifici de Palau Reial del Consell de Mallorca estrena vestuari nou a causa del mal estat en el qual es trobava l'original que es va confeccionar l'any 2002.

A causa del desgast i del temps, des de la direcció de Presidència i Relacions Institucionals es va veure necessari fer una intervenció en el vestuari del gegant del rei Sanç que avui llueix de nou. Durant uns dies s'ha pogut veure al gegant amb una túnica blanca que abrigava l'estructura mentre la modista Antònia Fuster procedia a fer el vestuari de grans dimensions.

La roba anterior mostrava signes evidents de desgast amb esquinçades, transparències i enganxades. La part baixa del vestit es trobava subjecta amb cinta adhesiva per evitar que es fes pedaços. La humitat de la sala on reposen els gegants i el desgast del temps en són la causa. El nou vestit és pràcticament idèntic menys per una peça, la seva capa. Que ha passat de ser de color lila a color blau. Exactament blau heràldic, que ve de la flor de lis, símbol de puresa que formava part de l'escut de la casa reial francesa. Documentació històrica revela que el lila era un color molt difícil d'aconseguir per l'extinció del mol·lusc Múrex branderis, animal del qual s'extreia aquest color, pel que el canvi a blau heràldic és més coherent.

El nou vestuari ha ascendit a 1.694 euros, a més, s'han pres mesures de manteniment per a garanitr el seu bon acondicionament per una llarga temporada.