Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Principal celebra el Dia Mundial del Teatre

El Principal celebra el Dia Mundial del Teatre

(24/03/2021)

Neus Cortès llegirà el Missatge Internacional de Helen Mirren

El Teatre Principal celebrarà el Dia Mundial del Teatre, que se conmemora cada any el 27 de març, amb diverses activitats i iniciatives, totes elles amb la intenció d’apropar les arts escèniques a la societat.

El Dia Mundial del Teatre fou creat per l'International Theatre Institut el 27 de març de 1962, quan es va obrir la temporada del Teatre de les Nacions a París. Des de llavors, cada any en aquesta data el World Theatre Day (Dia Mundial del Teatre) se celebra a escala mundial.

La jornada s’iniciarà el dissabte 27 de març amb l’espectacle de carrer que el Col·lectiu Güilis ha preparat en espais propers al Teatre Principal. Aquesta espectacle de creació col·lectiva començarà a les 12 hores, està adreçat “al públic casual no convocat”. Amb aquest muntatge, els integrants de Güilis volen posar el focus en la precarietat en que viu el sector de les arts escèniques alhora que reivindicar els espais comuns de la ciutat per al conjunt de la societat.

Una de les accions més importants d'aquest dia és la difusió del Missatge Internacional, a través del qual, per invitació de l'ITI, una figura de talla mundial comparteix les seves reflexions sobre el Teatre i la Cultura de la Pau. El primer World Theatre Day International Message fou escrit per Jean Cocteau. A les 19 hores, just abans de començar la funció de Kelly, la producció del Teatre Principal original de Rafel Gallego dirigida per Sergi Belbel, l’actriu Neus Cortès serà l’encarregada de llegir el Missatge Internacional que enguany ha redactatenguany l’actriu britànica Helen Mirren.

Mirren, en el seu text, fa una reflexió sobre els difícils moments que viuen les arts escèniques donada la situació d’alarma mundial a causa de la pandèmia del Covid-19. Alhora, es mostra optimista davant el futur del sector que “en un futur proper ressorgirà amb una nova energia i un nou enteniment del món que compartim”.

A més, durant tot el dia 27, el Teatre Principal ha preparat una oferta especial per a tots aquells espectacles de teatre i dansa de la temporada 2020/2021. Aquest dia, les entrades tendran un 50% de descompte per a les funcions de teatre i dansa, tant a taquilla com a web.