Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Museu de Mallorca celebra 60 anys amb una exposició renovada i un acte commemoratiu amb institucions i ciutadania

El Museu de Mallorca celebra 60 anys amb una exposició renovada i un acte commemoratiu amb institucions i ciutadania

(02/11/2021)

L’acte central serà el 24 de novembre a les 20.00 hores

El Museu de Mallorca celebra els primers 60 anys amb una exposició renovada i ampliada i amb un acte que convida a revisitar la col·lecció permanent del centre. L’acte central tendrà lloc el 24 de novembre a partir de les 20.00 hores, segons han anunciat avui la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i la directora del Museu de Mallorca, Maria Gràcia Salvà. La presentació s’ha fet coincidint amb el dia en el qual es va aprovar el decret de creació del Museu de Mallorca, el 2 de novembre de 1961.

Durant la intervenció, Busquets ha reivindicat el 2 de novembre com «una data importantíssima per a la cultura i per al patrimoni de Mallorca» perquè és una entitat que no només custodia el nostre patrimoni sinó que també «és molt important que el pugui exposar i mostrar a la ciutadania, que tothom pugui accedir a conèixer els elements que són testimoni de la nostra història com a poble i que ens ajuden a entendre qui érem, qui som i qui serem».

Així mateix, tant Busquets com Salvà han destacat que els darrers anys han fet «una aposta per activitats que acosten una mica més el museu a la ciutadania, alhora que s’ha renovat l’exposició i s’han adquirit noves peces que són al·licient per als visitants de sempre i per atreure’n de nous».

En aquest sentit, la vicepresidenta ha expressat la seva satisfacció pel fet que el Ministeri hagi atès la petició que es compràs el bust d’August velat de Can Pueyo, perquè es pugui exposar al Museu de Mallorca. «Hem estat molt reivindicatius amb Madrid, a qui agraïm la feina feta i la que haurà de fer encara, per aconseguir no només que el bust quedi a Mallorca sinó que estigui a disposició de totes les mallorquines i mallorquins, alhora que és un atractiu per a visitants d’arreu del món», ha afegit Busquets, qui ha concretat que aquesta peça l’adquirirà enguany el Ministeri, tot coincidint amb el seixantè aniversari del Museu de Mallorca, i després caldrà esperar els tràmits necessaris perquè sigui exposada al centre.

Busquets ha tengut paraules d’agraïment per a la directora actual del Museu, Maria Gràcia Salvà, a qui han precedit Tomeu Salvà, Joana Maria Palou i Guillem Rosselló-Bordoy, primer director del Museu de Mallorca.

Salvà ha convidat la ciutadania a participar de l’acte de dia 24 per celebrar plegades el seixantè aniversari del Museu amb el públic que el manté viu i les persones i institucions que vetllen i han vetllat pel bon funcionament del centre durant tots aquests anys.

Busquets i Salvà han estat acompanyades a la presentació per la directora general de Cultura, Catalina Solivellas, qui ha considerat que «hem de fer proselitisme amb el Museu de Mallorca. Tothom hauria de visitar-lo i descobrir-ne els fons i el treball relacionat amb la investigació i l’educació. Des del Govern de les Illes Balears, mantenim una relació fluïda amb el Ministeri de Cultura per millorar els centres de la comunitat autònoma, que ja ha donat els fruits amb les primeres passes per rehabilitar el Museu de Muro, depenent del Museu de Mallorca. Continuarem aquesta feina clau en el progrés dels nostres centres i, per tant, de la nostra cultura. Enhorabona a tot l’equip del museu.»