Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El llegat de Bernat Vidal i Tomàs viatja fins a Palma

El llegat de Bernat Vidal i Tomàs viatja fins a Palma

(22/01/2019)

El Centre Cultural la Misericòrdia acull “Una vida per a la cultura: Bernat Vidal i Tomàs (1918-1971)”, una exposició organitzada per l’Ajuntament de Santanyí i que compta amb la col·laboració del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca. La mostra, que commemora el centenari del naixement de l’escriptor, inclou fotografies i documentació de l’arxiu personal de l’autor. Un material que ja es va exhibir a ses Cases Noves, a Santanyí, l’any passat i que ara s’inaugura a Palma aquest dimarts, 22 de gener.


Apotecari de professió, escriptor, investigador i divulgador de la història i activista cultural, Bernat Vidal i Tomàs esdevingué en la primera postguerra una figura clau en el redreçament de la llengua catalana i en el rellançament i la modernització de la literatura insular.

És autor d’una obra de creació breu, però pionera i d’una gran qualitat com ara Memòries d’una estàtua, La vida en rosa o El viatger.

Home de curiositats universals publicà més de 500 articles a diaris i revistes com L’Almudaina, Diario de Mallorca o Baleares. També va ser col·laborador de la Gran Enciclopèdia Catalana.

És considerat el patriarca de l’anomenada “Escola de Santanyí” de la qual formen part grans poetes i escriptors com Blai Bonet o Llorenç Vidal i fou un dels fundadors de l’Obra Cultural Balear i del quinzenal Santanyí.

L’exposició s’estructura en 20 panells que mostren els aspectes culturals més significatius de la seva vida, il·lustrats amb fotografies procedents de l’arxiu privat Bernat Vidal i Tomàs, i amb fragments de cartes adreçades a ell, d’articles i d’altres estudis sobre l’autor. Així mateix també s’hi troben objectes personals tant de la seva faceta d’escriptor com de farmacèutic com ara una màquina d’escriure o objectes representatius de la farmàcia.

Amb motiu de la celebració del centenari del naixement de l’escriptor, l’Ajuntament de Santanyí va organitzar el 2018 aquesta exposició que es va poder visitar durant la tardor passada a la casa de cultura ses Cases Noves.

Una mostra que es trasllada ara a Palma i que s'instal·la a la Sala multiusos de la planta baixa del Centre Cultural la Misericòrdia fins al 9 de febrer. La inauguració tendrá lloc aquest dimarts, 22 de gener, a les 20 hores.

¿¿¿¿¿¿¿