Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell treballa amb grups de joves en risc d’exclusió social, mitjançant el programa «IESportiu» adreçat a instituts públics

El Consell treballa amb grups de joves en risc d’exclusió social, mitjançant el programa «IESportiu» adreçat a instituts públics

(01/02/2020)

El servei pertanyent a l’àrea d’Esports arriba aquest curs a gairebé més de tres-cents alumnes de dotze instituts de Mallorca, apropant l’esport a centres amb una baixa taxa de participació esportiva.

El Consell de Mallorca ha promogut al Poliesportiu Sant Ferran de Palma una jornada intercentre adreçada a joves estudiants que participen en el programa «IESportiu» de la Direcció Insular d’Esports. Es tracta d’una oferta que apropa l’activitat física i l’esport als instituts d’educació secundària (IES) que presenten la taxa més baixa de participació en els programes d’esport en edat escolar i que, per tant, poden presentar una possibilitat alta de risc d’exclusió en aquest àmbit. En la diada han participat cent setanta-sis alumnes d’onze instituts.

Durant el curs 2019/2020 en el programa «IESportiu» participen dotze instituts públics mallorquins, vuit de Palma, dos d’Inca i un de Manacor, que han estat seleccionats amb l’assessorament de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears. Un grup de tres-cents vint alumnes des de primer fins a quart d’ensenyament secundari obligatori (ESO) rebran classes esportives, en finalitzar les obligatòries, de diferents modalitats que ells mateixos trien. Els esports practicats, mitjançant monitors i organització del Consell, són condicionament físic, ball modern, handbol, raqueta, rugbi, voleibol i tenis taula.

L’objectiu del programa «IESportiu» és fomentar i promoure l’hàbit esportiu, complementant la pràctica d’activitat física amb xerrades de valors, visites a partits de clubs d’elit o jornades ludicoesportives intercentre, com la que s’ha celebrat aquest divendres. Una data que s’acosta al Dia Escolar de la No-violència i la Pau (30 de gener). L’esport és, per si mateix, un gran combatent i un preventiu d’hàbits adquirits durant l’adolescència, mitjançant disciplina i la sensació de pertinença a un grup.

El calendari esportiu d’aquesta activitat abasta vint hores setmanals, des del mes de novembre fins al mes de maig, coincidint amb el curs escolar. Es desenvolupa l’activitat esportiva durant vint-i-quatre setmanes lectives, un període llarg, que permet consolidar l’hàbit, treballar de prop amb aquest grup i generar una comunitat que va més enllà de l’aula i permet compartir afició.

El passat curs, l’«IESportiu» va arribar a dos-cents vuitanta-vuit participants, d’onze instituts, amb una mitjana d’inscripció voluntària del 74 %. En el període actual ha augmentat la participació en un 10 % i els instituts en una unitat, amb una inversió del Consell de gairebé vint-mil euros. L’objectiu de futur del Consell de Mallorca és expandir el programa a instituts públics amb alumnes que requereixen de necessitats de suport socioeducatiu i augmentar la taxa de participació fisicoesportiva a ESO en barris i/o zones que ho necessiten.

En aquest document trobareu un resum en xifres del curs 2019/2020: https://web.conselldemallorca.cat/documents/559414/0/2020_01_31_Consell+Mallorca_IESportiu_2019_2020.pdf/11136683-398c-a06a-2e5f-fed218656a92?t=1580411946238