Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell referma #Orgullosament el seu compromís amb el col·lectiu LGTBI

El Consell referma #Orgullosament el seu compromís amb el col·lectiu LGTBI

(28/06/2021)

La mostra “40 anys de lluita LGTBI” s’exposa durant tota la setmana i s’ha fet un manifest de suport a les reivindicacions del col.lectiu

El Consell de Mallorca renova, amb motiu del dia de l’Orgull LGTBI, el seu compromís per vetllar, promoure, garantir i fer visibles els drets de les persones gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

“Ja fa més de 50 anys de les revoltes de Stonewall, que marquen l’inici de les manifestacions de l’Orgull, i després d’un llarg camí amb moments difícils, entrebancs, persecucions però també amb moments de goig, com l’aprovació del matrimoni igualitari o de la Llei 8/2016 per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l’LGTBI-fòbia de les Illes Balears, hem vist com s’anaven fent passes per garantir els drets de totes les persones del col·lectiu LGTBI. Així ho hem celebrat el Dia de l’Orgull dels darrers anys. Celebram també 40 anys de Lluita LGTBI en el nostre territori i és de justícia fer memòria i reconèixer totes les persones i col·lectius que han lluitat per tal que els drets de les persones del col·lectiu LGTBI siguin reconeguts”, expressa el manifest emès enguany pel Consell, sota el lema #Orgullosament, emprat ja en edicions anteriors.

Un manifest en el qual la institució insular, a través de la Direcció Insular d’Igualtat i Diversitat del Departament de Presidència, referma els següents compromisos:

- continuar treballant per la consecució dels drets humans de les persones trans

- continuar treballant per erradicar la discriminació de qualsevol persona per la seva elecció sexual i identitat de gènere.

 - facilitar que lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals puguin construir els seus projectes vitals des de la llibertat i el respecte.

- lluitar davant qualsevol manifestació de rebuig i odi envers lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

- restaurar la memòria de les persones LGTBI represaliades durant la dictadura precisament a causa de l’orientació sexual i/o identitat de gènere.

- avançar per una Mallorca més justa i igualitària.

La consellera de Presidència, Teresa Suarez, i la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, assistiran avui horabaixa a la concentració organitzada pel col.lectiu LGTBI a Palma amb motiu del dia de l’Orgull.

D’altra banda, la seu de la institució, acull l’exposició “40 anys de lluita LGTBI (1976/2016)”, una mostra que recull quatre dècades contades en imatges i titulars que ens transporten a la invisibilitat, la discriminació, la por, les agressions, i arriben a l’aprovació de la llei autonòmica per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i per eradicar l’LGTBI-fòbia, l’any 2016. https://web.conselldemallorca.cat/40-anys-lluita-lgtbi