Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell Rector de l’IMAS debat la proposta de creació i funcionament de la Comissió d’Experts de menors

El Consell Rector de l’IMAS debat la proposta de creació i funcionament de la Comissió d’Experts de menors

(24/02/2020)

El document s’ha d’aprovar en el marc del Consell Executiu del Consell de Mallorca.

El conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, ha presentat avui als membres del Consell Rector de la institució una proposta per a la creació i funcionament de la comissió d’experts en relació als casos d’abusos i explotació sexual de menors amb una mesura jurídica de protecció a Mallorca.

De Juan ha explicat que segons la proposta presentada la comissió estarà formada per un coordinadror/a i sis vocals. El coordinador/a serà proposat per la presidència de l’IMAS, mentre que en el cas del vocals, dos ho seran a proposta de la direcció insular d’infància i Família, un a proposta de la Universitat de les Illes Balears, un altre a proposta de les entitats que formen la FEIAB (Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i Adolescència de les Illes Balears) i altres dos a proposta dels partits polítics de l’oposició.

La constitució i posada en funcionament de la comissió s’ha d’aprovar per Consell Executiu, ja que és una proposta de l’equip de Govern del Consell i és en aquest espai on s’han de donar el vist-i-plau al seu funcionament. Un cop aprovada la creació de la comissió s’obri un termini de 15 dies per la seva constitució. Posteriorment, tal i com ha informat De Juan, el grup d’experts disposarà de tres mesos per a emetre un informe d’anàlisi de la situació amb les corresponents propostes de millora.

El Consell Rector de l’IMAS és un órgan d’assessorament que es reuneix periòdicament i que està integrat per l’equip directiu de l’IMAS, la secretaria i la interventora delegada.