Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell presenta una completa agenda per a tota Mallorca durant el mes de març amb motiu del 8 M

El Consell presenta una completa agenda per a tota Mallorca durant el mes de març amb motiu del 8 M

(02/03/2023)

El conseller Javier Juan i la directora insular Rosa Cursach han explicat part dels 44 actes que hi ha programa de la institució, sota el lema Lideratges que transformen

El conseller de Presidència, Javier de Juan i la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach han presentat l’agenda d’actes del Consell amb motiu del 8M, que inclou 44 activitats, 20 organitzats per la pròpia institució i 24 que han estat demandes pels municipis i que estan coordinats per l’Escola de formació, cultural i social en igualtat de gènere del Consell Genèrica.

El conseller de Presidència, Javier de Juan ha assenyalat que el lema d’enguany és Lideratges que transformen. “Les dones individualment però sobretot de forma col·lectiva hem estat motor de canvi per construir una societat, uns pobles on tothom pugui viure millor”, ha assegurat.

De Juan ha assenyalat que el Consell de Mallorca ha potenciat la força de transformació de les dones amb innovadores ajudes a projectes empresarials transformadors liderats per dones. La pròxima convocatòria es presentarà el 10 de març. “Seguim i seguirem apostant per aquestes ajudes, ja que són exemples de negoci d’èxit que beneficien a la comunitat”, ha dit. També ha recordat l’impuls del Consell a la lliga de futbol femení la Lliga5 i ha anunciat que el dia 12 hi haurà una diada a Son Moix

Dins del programa d’actes el Consell col·labora en el concert homenatge a The Runaways, un grup mític de dones, que es farà a Sa Pobla el dia 4 de març. La institució insular durant aquesta legislatura ha fet feina per recuperar la visibilitat de dones que havien quedat invisibilitzades i també per reconèixer el seu paper. En aquest sentit hi ha exposicions i actes diferents al programa per continuar amb l’homenatge a les dones Collidores, entre ells la inauguració de l’Espai Collidores al centre d’interpretació de Raixa el 29 de març.
També el Consell presentarà el mateix aquest mes de març un nou còmic del dins la línia Mallorca té nom de dona, sobre les Kellys i farà una reedició del còmic d’Aurora Picornell, un referent de la lluita feminista de Mallorca, revisat i actualitzat després d’haver trobat les seves restes. 

La directora insular, Rosa Cursach ha destacat pel Consell la feina feta per avançar en igualtat també a nivell intern i amb els municipis “A la fi disposam del Pla d’igualtat del Consell amb 10 objectius estratègics que es desevoluparan a través de més de 40 mesures. I hem aconseguit donar eines als municipis a través de les jornades de ‘Polítiques Públiques Feministes’ dins de l’Aula Varela. Ara mateix es fa la tercera edició que es presentarà el llibre Construir pobles feministes, el 21 de març

El cartell d’enguany està format per moltes dones protagonistes dels diferents còmics Mallorca té nom de dona que: Aurora Picornell, Clara Hammerl, Catalina Hommar, Margalida Jofre, Dorothea Bate. A més hi ha Maria José Varela, la primera directora insular del Consell, la reina Esclaramunda i una kelly.

El Consell, durant una legislatura ha completat el traspàs de competències en matèria d’igualtat i ha passat de disposar d’un pressupost de 800 mil euros l’any 2019 a 4,8 milions enguany. 
El conseller i la directora insular han animat a tothom a participar en els diferents actes per reivindicar la feina de les dones treballadores, que són totes les dones del món.

Programa actes del Consell amb motiu del 8M

Vídeos

rdp