Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell prepara una proposta de PGOU d'Estellencs amb les demandes del municipi

El Consell prepara una proposta de PGOU d'Estellencs amb les demandes del municipi

(01/06/2021)

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha assenyalat que «el planejament urbanístic han de ser com vulguin els seus habitants».

La consellera de Territori Maria Antònia Garcías s’ha reunit avui amb el batle d’Estellencs, Tolo Jover per fer seguiment de la proposta inicial del planejament urbanístic. El Departament de Territori està donant suport a l’ajuntament d’Estellencs perquè puguin aprovar el planejament, ja que fa més de deu anys que no en té. Garcías ha destacat que el municipi «disposa ara l’oportunitat de decidir com vol que sigui el poble» i també d’acabar amb la inseguretat jurídica de no tenir aquest instrument d’ordenació urbanística. 

El director insular d’Urbanisme, Lluís Corral ha explicat que la proposta que ha fet el Consell és un avanç, un document previ, «on s’han plantejat opcions, alternatives i propostes i on es recull les demandes i les necessitats plantejades pel municipi». Corral també ha remarcat la importància pel municipi de disposar aquest instrument. «Sense planejament tenen molt complicat qualsevol actuació urbanística o edificatòria», ha assegurat el director insular. 

L’avanç contempla un procés de participació ciutadana que també es durà a terme al llarg de tot el procés. «El document final que aprovarà el municipi estarà totalment consensuat i participat. Els planejaments han de ser com vulguin els seus habitants», ha remarcat la consellera de Territori.
El temps per tenir el document acabat per a la seva aprovació inicial per part del Consell del planejament es preveu que sigui com a màxim 6 mmesos.

Pròximament la consellera de Territori i el director insular d’Urbanisme, juntament amb el batle del municipi organitzaran una reunió amb veïnats per recollir demandes i aclarir dubtes pel document que guiarà el futur urbanístic del municipi.

Fins al 30 de juny està obert el termini d’exposició pública per recollir aportacions.