Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell invertirà 2.150.000 € per millorar les instal·lacions de l’Hipòdrom de Son Pardo

El Consell invertirà 2.150.000 € per millorar les instal·lacions de l’Hipòdrom de Son Pardo

(25/04/2022)

Les actuacions s’executaran amb criteris d’eficiència energètica i beneficiaran aficionats i professionals de l’esport hípic.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada del conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, i del president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, Lluís Socias, han presentat les noves actuacions de millora de les instal·lacions de l’Hipòdrom de Son Pardo, a Palma, que compten amb un pressupost de més de dos milions d’euros.

Hi han estat presents representants del sector de l’esport hípic: Federació Balear de Trot, Federació Hípica de les Illes Balears, Associació Criadors de Cavalls de Trot, Associació de Minitrot, Club d’Alevins i associacions de menadors professionals.

«La infraestructura d’aquest hipòdrom té més de 60 anys i necessita un manteniment, però anam més enllà i feim també actuacions de millora», ha anunciat Cladera, qui ha posat en relleu tota la feina que s’està fent des de l’Institut de l’Esport Hípic, i ha concretat que aquesta inversió presentada avui és de «2.150.000 euros per a actuacions a Son Pardo molt lligades a l’estalvi energètic, que se sumen a tot un seguit de millores ja fetes fins ara. El Consell de Mallorca ja ha invertit durant aquesta legislatura un total de 3’8 milions d’euros en millorar les instal·lacions dels hipòdroms de Son Pardo i de Manacor». 

És la major inversió que ha fet el Consell de Mallorca en els hipòdroms i el món del trot dels últims anys. «Aquesta inversió repercuteix directa i indirectament en l'economia de Mallorca, ja que el trot uneix esport, sector primari, i turisme», ha conclòs la presidenta. 

Per una banda, es destinen 1.790.000 € a construir una coberta a les grades, amb la finalitat d’oferir ombra i resguard al públic. Alhora, la coberta comptarà amb instal·lació fotovoltaica integrada amb l’objectiu d’avançar al màxim en energies renovables i en l’estalvi de consum energètic.

Per altra banda, es duran a terme altres accions de millora a les grades, com ara la reforma del passadís central, on s’hi instal·laran baranes de seguretat, l’actuació en els passadissos d’evacuació de la grada i la construcció d'escales d’emergència als laterals de la tribuna. També s’executaran accions de millora de l’accessibilitat a les entrades de l’hipòdrom, es modificarà el terra amb material antilliscant, i s’instal·laran passamans i baranes de seguretat. Aquestes actuacions compten amb un pressupost de 360.000 €.

Cal  tenir en compte també que durant el mes de febrer d’enguany es van fer reformes a les fosses sèptiques del femer de l’hipòdrom, que van tenir un cost d’uns 54.000 euros. A més, es faran actuacions en els diferents banys pròximament. 

Vídeos

acte son pardo