Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell es coordina amb les entitats locals de Santanyí per donar solució als problemes de mobilitat al municipi

El Consell es coordina amb les entitats locals de Santanyí per donar solució als problemes de mobilitat al municipi

(20/02/2020)

El conseller de Mobilitat, Iván Sevillano, ha valorat molt positivament el vist i plau de la Comissió Balear de Medi Ambient a la franja de reserva de la variant de S’Alqueria Blanca, que és el pas previ a l’execució del projecte.

El Conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha visitat avui Santanyí per comprovar de primera mà els problemes de mobilitat al municipi. El conseller ha estat  convidat a fer una passejada pel poble per la plataforma “Vianants Santanyí” que denuncia problemes d’accessibilitat a alguns dels principals indrets del municipi, com ara el centre de salut, la residència de gent gran o l’IES. La batlessa de Santanyí, Maria Pons, i representant de l’AMIPA i de l’Associació de Gent Gran local també han participat al recorregut. 

El conseller Iván Sevillano ha assegurat que “ens trobam davant una problemàtica que afecta a molts altres pobles de Mallorca. Els municipis han anat creixent i les carreteres que els travessen s’han convertit en carrers fent difícil distingir el que hauria de ser un entorn urbà amb una carretera”. Sevillano i la batlessa Maria Pons s’han compromès a treballar de manera conjunta per donar solució a aquesta problemàtica. El conseller ha afirmat que des del departament “estam començant a desenvolupar les nostres infraestructures pensant en una mobilitat sostenible i prioritzant el vianant per damunt t del vehicle. Moltes de les reivindicacions que ens han fet arribar avui els veïnats les podrem executar i farem tot el possible per donar solució a les seves demandes”. 

En aquest sentit, Iván Sevillano ha valorat de manera positiva el vist i plau de la Comissió Balear de Medi Ambient a la franja de reserva de la circumval·lació de S’Alqueria Blanca, una primera passa que permet començar amb la redacció del projecte. “És un projecte que d’una banda, permetrà reduir de manera molt significativa el trànsit de l’interior del municipi i que també inclourà carril bici i per a vianants”, ha dit el conseller. 

S’Alqueria Blanca és punt de pas obligatori per anar a Cala d’Or (principal nucli turístic de Santanyí), però també s’hi ha de passar per anar a Porto Petro, Calonge i molts altres punts d’interès del municipi. El projecte de la variant, que encara està en una fase molt inicial, contempla la connexió de l’autopista de Llevant (Ma- 19) amb l’Ma- 4012 i servirà per treure el trànsit del centre del poble, per on arriben a circular fins a 8.000 vehicles diaris durant la temporada alta provocant problemes de seguretat, a més d’altres molèsties i renous als veïnats.