Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca se suma #Orgullosament a les reivindicacions del dia de l'Orgull LGTBI

El Consell de Mallorca se suma #Orgullosament a les reivindicacions del dia de l'Orgull LGTBI

(26/06/2020)

La institució insular llueix banderoles multicolors als edificis principals i referma el seu compromís amb la defensa dels drets del col·lectiu

En l'acte institucional amb motiu de la commemoració, diumenge que ve, del dia internacional de l'Orgull LGTBI, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha llegit #Orgullosament, un manifest reivindicatiu i de compromís de la institució insular envers els drets de les persones gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. A l'acte han participat les vicepresidentes primera i segona, Bel Busquets i Aurora Ribot; consellers i conselleres executius, portaveus i membres de diversos grups polítics amb representació a la institució insular.

En el 50è aniversari de les revoltes de Stonewall, que marcaren l'inici de les manifestacions de l'Orgull LGTBI, el Consell de Mallorca referma el seu compromís en vetllar, promoure, garantir i fer visibles els drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

"Són temps estranys, temps en què per no contagiar, ni contagiar-nos de la Covid-19, hem de mantenir distàncies de seguretat i pot ser, ens feim menys visibles. Això topa amb el tarannà del Dia de l'Orgull, que precisament reivindica el fet de ser visibles i mostrar-se", ha apuntat la presidenta Cladera en la lectura del manifest. "Per això les banderoles que penjam a tots els edificis del Consell i als ajuntaments de Mallorca, enguany més que mai, mostren el nostre compromís de seguir treballant per erradicar la discriminació de qualsevol persona per la seva elecció sexual i identitat de gènere; compromís perquè lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals puguin construir els seus projectes vitals des de la llibertat i el respecte; compromís de lluita davant qualsevol manifestació de rebuig i odi envers les persones del col·lectiu i el compromís en la restauració i la memòria de les persones LGTBI represaliades durant la dictadura precisament a causa de l'orientació sexual i/o identitat de gènere", ha conclòs.

El Consell, que ha elaborat i distribuït mascaretes amb el lema #Orgullosament a totes les corporacions municipals de Mallorca, ha animat també als ajuntaments a lluir la bandera a les seves façanes com a mostra de compromís amb la reivindicació del col·lectiu LGTBI i seguir desenvolupant polítiques d'igualtat i respecte de la diversitat.

Trobareu la declaració institucional en el següent enllaç:

https://web.conselldemallorca.cat/documents/559414/0/ORGULL+2020+pdf.pdf/8709897d-5f0b-9313-e70e-44b27c674353?t=1593155658205

Vídeos

Acte Orgull LGTBI