Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca se suma a la lluita contra el Càncer

El Consell de Mallorca se suma a la lluita contra el Càncer

(04/02/2019)

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana, Jesús Jurado, els portaveus dels grups polítics del Consell i Caterina Puigrós en representanció de l'AECC a Balears, han desplegat la pancarta en homenatge del Dia Mundial Contra el Càncer en mostra de la col•laboració del Consell de Mallorca en els actes d'aquesta data commemorativa per donar suport a les persones malaltes de les Illes Balears i les seves famílies.

Durant tot el mes de febrer l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) durà a terme actes perquè les persones diagnosticades sentin que no estan soles, mostrant-los el seu compromís i el de tota la societat en la seva lluita.

Per aquest motiu en Consell de Mallorca ha volgut ser partícip amb la col•locació d'una pancarta commemorativa, també s'ha compromès a fer la lectura del manifest de l'AECC Balears durant el Ple de dia 14 de febrer, on es defensen els drets de les persones malaltes de càncer amb l'objectiu de fer visible l'impacte d'aquesta malaltia.

Durant el dia d'avui s'ha habilitat una taula informativa i de venda de marxandatge solidari a davant de Palau Reial i entre dia 11 al 15 de febrer s'acollirà l'exposició itinerant sobre realitat emocional, al vestíbul de la seu del Consell, que pretén conscienciar a la societat sobre l'impacte emocional que es deriva d'un diagnòstic de càncer i la importància d'una atenció psicològica de qualitat durant totes les fases de la malaltia i per a tots els afectats, malalts i familiars.

No solament s'ha d'exigir una atenció que millori la qualitat de vida d'aquestes persones, sinó que s'ha de continuar invertint en prevenció i investigació en la lluita contra el càncer, ja que és la segona causa de mort al món, el 2015 varen ser 9 milions. A Espanya és la primera causa de mort en homes (65.000) i la segona en dones (41.000) i a Mallorca es tracta de la segona causa de mortalitat després de les malalties cardiovasculars.