Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca rebrà 304,5 milions per la transferència del GOIB en 2022, un 15% més que en 2021 per aquest concepte

El Consell de Mallorca rebrà 304,5 milions per la transferència del GOIB en 2022, un 15% més que en 2021 per aquest concepte

(25/10/2021)

L’aportació del GOIB és clau per a l’elaboració dels Pressuposts 2022 del Consell de Mallorca.

L’aportació del Govern de les Illes Balears pel Consell de Mallorca arribarà l’any que ve als 304,5 milions d’euros. Un increment de la transferència del 15% segons ha anunciat avui l’executiu autonòmic. Aquest increment suposarà un total de 39,9 MEUR més que l’aportació incondicionada de 2021, ja que l’any passat aquesta quantitat va ser de 264,6 MEUR. Aquesta transferència serveix per a dotar partides incondicionades de despesa del Consell, i és la xifra clau que servirà per a l’elaboració dels Pressupost 2022 de l’entitat insular.

L’increment de l’aportació del GOIB al Consell de Mallorca se sustenta per un increment de la bestreta a compte del sistema de finançament dels Consells per a l’any vinent. D’altra banda també es produeix un increment de l’aportació de fons extraordinaris per a compensar la caiguda d’ingressos que es va produir en l’any 2020, marcat per l’aturada econòmica per la pandèmia, i que serveix d’any de referència pel 2022. 

El funcionament del mateix sistema de finançament dels consells fa que la liquidació del pressupost de 2020 generi uns ajustos en referència a la bestreta aportada pel GOIB durant aquell exercici. Aquest ajust en 2022 resulta negatiu pels consells, i l’aportació de recursos addicionals del fons extraordinari del Fons COVID 2020 creat per l’Estat compensa aquesta caiguda.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha afirmat que «l’increment de l’aportació del Govern als pressupostos del Consell de 2022 és una bona notícia que permetrà que reforcem la nostra política d’inversions socials, d’impuls a les infraestructures públiques de l’illa i de reforç al teixit econòmic de Mallorca, en ple procés de recuperació». Sobre l’increment de la bestreta per 2022, Cladera creu que «es tracta de la demostració de que l’economia remunta, i és capaç de generar activitat i riquesa que retorna cap a les arques públiques». 

Mallorca rebrà el 70,8 % del total de la transferència que el GOIB destina als quatre Consells per 2022, Eivissa el 14,1%, Menorca el 12,9% i Formentera el 2,1% del total de recursos del finançament que destina el GOIB.