Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca posa ordre al contracte amb Mac Insular

El Consell de Mallorca posa ordre al contracte amb Mac Insular

(25/06/2021)

La vicepresidenta Ribot: «en els darrers anys ha augmentat molt el control sobre la concessionària, ara, amb aquest expedient d'interpretació, posam ordre al contracte.»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, que lidera la vicepresidenta Ribot, ha presentat un expedient d'interpretació que s’aprovarà, previsiblement, en el pròxim ple extraordinari del Consell de Mallorca, dimecres 30 de juny.

L’origen d’aquesta problemàtica se situa en 2003 amb la signatura del contracte en què el Consell de Mallorca, durant la presidència de Maria Antònia Munar, feia de Mac Insular la seva concessionària pels següents vint-i-cinc anys per a la gestió de residus  de construcció, demolició (RCD), voluminosos i pneumàtics fora d’ús. No va ser fins el 2006 que es va començar l’activitat, però ja es va poder veure en aquells primers anys que l’aplicació que es feia del contracte deixava a l’empresa en unes condicions molt avantatjoses i amb poc marge de maniobra per a la institució.

A partir de 2007 es van començar a cercar vies per reformular la relació amb el Mac. Primer es van proposar declarar la nul·litat del contracte entre el Consell i la concessió. El Consell Consultiu va resoldre que la nul·litat no era possible i que els problemes que presentava el contracte s’havien d’abordar per la via de la interpretació del contracte, malgrat això no ho van dur endavant.

A partir de 2015, baix el lideratge de la consellera insular, Sandra Espeja, es va fer una auditoria i consultoria econòmica profundes, amb un valor proper al mig milió d’euros. Ja amb el mandat de la vicepresidenta, Aurora Ribot, i amb totes les vies explorades, es portarà al Ple extraordinari del pròxim dia 30, una nova interpretació del contracte.

L’actual consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, ha destacat que «en els darrers anys s'ha augmentat molt el control sobre la concessionària, ara amb aquest expedient d'interpretació posem ordre al contracte. L’objectiu és que es pugui oferir el millor servei a la ciutadania, amb una tarifa més ajustada.»

La possible aprovació del Ple, suposarà l’inici d’una etapa nova. Aquesta interpretació nova del contracte permetrà al Consell actualitzar les tarifes amb normalitat i oferir les millors condicions de servei a la ciutadania mentre Mac Insular en mantingui la concessió.