Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca impulsa formacions per garantir festes locals «amb perspectiva de gènere»

El Consell de Mallorca impulsa formacions per garantir festes locals «amb perspectiva de gènere»

(06/02/2024)

La campanya NO I PUNT! 2024-2027 ha aconseguit que els municipis enfoquin el seu compromís en les seves polítiques durant aquests tres anys i no sols a dates festives

El Consell de Mallorca, a través de la direcció insular de Famílies, ha posat en marxa unes jornades formatives per als municipis dins del marc de la campanya NO I PUNT. L'objectiu és poder transmetre les eines i coneixements necessaris per a garantir unes festes locals lliures d'agressions sexuals i amb un sistema de prevenció eficaç. 

Les entitats locals, en anys anteriors, es van adherir a la campanya per a festes puntuals i concretes. En canvi, la institució insular ha aconseguit que 46 municipis signin el seu compromís durant el període de 2024-2027. La directora insular de Famílies, María Garrido, ha explicat que “és una forma que aquest programa sigui part de les seves polítiques i aconsegueixi una responsabilitat contínua”.

Les trobades, Baix el lema “festes amb perspectiva de gènere” són liderats per l'equip d'agents d'igualtat i participaran un total de 140 persones inscrites que procedeixen d'àrees d'igualtat, de festes i formació d'ajuntaments, a més de membres d'associacions i organitzacions de festes. 

La setmana passada es van celebrar les dues primeres jornades a Artà i Sa Pobla, seguides per la celebrada avui a Palma, i el 8 de febrer es durà a terme a Felanitx. La directora insular, ha ressaltat que en distribuir les formacions en diferents punts de l'illa “facilitem i fomentem que la participació sigui la major possible”. 

Les formacions posen a la disposició dels ajuntaments les pautes necessàries per a complir amb el programa contra la violència masclista en l'ambient festiu i establir el protocol d'actuació. Així mateix, es tracta la base legislativa, la fomentació de participació paritària en les decisions i llocs de responsabilitat, la forma d'utilització de llenguatge i imatges no sexistes, la importància de la ubicació com establir llocs ben il·luminats o identificar clarament els punts d'atenció a les víctimes de violències sexuals. 

A més, d'una part, amb caràcter teòric, Garrit ha dit que “és essencial la part pràctica per a poder concretar la campanya en cada municipi, ja que és una manera de conèixer els recursos amb els quals compten”. De la mateixa manera, ha destacat la importància de donar “la possibilitat que puguin plantejar propostes per a una millora real del programa”.