Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca impulsa el turisme cinegètic a la Feria Cinegética 2018

El Consell de Mallorca impulsa el turisme cinegètic a la Feria Cinegética 2018

(06/03/2018)

El Conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera han visitat l'expositor de la institució insular en aquesta fira celebrada a Madrid

Amb l’objectiu d'impulsar la caça com a element desestacionalitzador del turisme a l'illa, el Conseller de Desenvolupament Local, Joan Font i el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, han visitat l'expositor oficial que el Consell de Mallorca té a la Feria Cinegética 2018, la fira de referència més gran de tot l'estat, celebrada a Madrid. 

Aquest esdeveniment té un caràcter socioeconòmic molt important, i alhora és una manifestació de la identitat rural. Per això, professionals del sector de la caça de Mallorca (titulars de vedats, caçadors/es, membres de la Federació Balear de Caça, tècnics i gestors) han pogut retrobar-se a la capital espanyola per compartir les seves experiències i reptes de futur.

Juntament amb altres administracions autonòmiques, com ara la d'Andalusia o Extremadura i diverses representacions ministerials, la presència del Consell de Mallorca ha suposat un impuls al sector primari que, congregat entorn de la caça, mostra els darrers productes, projectes i destins de caça.

Com a novetat cal destacar l'interès que està generant, en les agències de viatges especialitzades, el turisme cinegètic entorn del Boc Balear (cabra salvatge mallorquina), un trofeu de caça major únic i exclusiu de la nostra illa. La gastronomia associada al cabrit de muntanya i la caça sense mort amb la modalitat de "cans i llaç", que només existeix a Mallorca, també s'han donat a conèixer com uns al·licients afegits a la caça convencional.

 

Durant la celebració de la fira el Conseller Joan Font i el director insular, Joan Manera han pogut establir contactes institucionals relacionats amb el turisme i als models normatius d'ordenació cinegètica.

La participació del Consell de Mallorca en aquesta fira també ha despertat l'interès de mitjans de comunicació d'àmbit nacional per gravar reportatges sobre modalitats tradicionals i races autòctones de l'illa, així com a projectes centrals pel Departament de Desenvolupament Local, com ara l'estudi i recuperació del conill de camp,un projecte nou, engegat el 2016.

 

Juntament amb altres administracions autonòmiques, com ara la d'Andalusia, Extremadura o Madrid, així com diverses representacions ministerials, la presència del Consell de Mallorca suposa un suport al sector primari que, congregat en aquest cas entorn de la caça, mostra els darrers productes, projectes, destins de caça així com les iniciatives, activitats i l’artesania cinegètica.