Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Santanyí treballen plegats per obrir el més aviat possible el pàrquing del Caló des Moro

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Santanyí treballen plegats per obrir el més aviat possible el pàrquing del Caló des Moro

(06/05/2022)

Territori i el municipi s’han reunit per segona vegada per supervisar les modificacions de les normes subsidiàries municipals que han de permetre legalitzar l’aparcament els pròxims mesos.

Es preveu que el procés que permetrà reobrir el pàrquing de Cala Llombards, en el municipi de Santanyí, finalitzi els pròxims mesos. Aquest divendres la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, el director insular d’Urbanisme, Lluís Corral, i el gerent de l’Agència de Defensa del Territori, Tomeu Tugores, s’han reunit amb la batlessa de Santanyí, Maria Pons, i representants del seu ajuntament.

Es tracta de la segona reunió que es du a terme amb l’objectiu de coordinar les dues institucions de cara a reduir al màxim els terminis per a la  legalització de l’aparcament ubicat a Cala Llombards. 

Donat que l’aprovació definitiva de la modificació de les Normes Subsidiàries és competència de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme «és important que es treballi conjuntament i prèviament per a que el tràmit que depèn del Consell és faci amb la major celeritat possible», ha manifestat Garcías. En aquest sentit, «el Consell sempre estarà a disposició de l’Ajuntament per tot allò que necessiti, com ho ha fet fins ara». 

Pel que fa a la tramitació administrativa, el 3 de maig el BOIB va publicar la modificació de les normes subsidiàries aprovada pel ple de Santanyí el dia 25 d’abril. Durant 30 dies hàbils, és a dir fins al 14 de juny, aquest document estarà en exposició pública. Acabat aquest temps, l’Ajuntament del municipi recollirà i respondrà les al•legacions que, una vegada incorporades al text, s’haurà d’aprovar provisionalment en sessió plenària. Posteriorment, el Consell emetrà un informe, i en cas d’estar tot en ordre, es produirà l’aprovació definitiva.

Una vegada aprovat definitivament per part de la institució insular, l’Ajuntament de Santanyí podrà aprovar el projecte de l’aparcament de Cala Llombards i així quedaria legalitzat. Garcías i Pons han manifestat la seva voluntat de acurçar els terminis de resposta al màxim dins de les possibilitats tècniques i mantenir una comunicació constant per resoldre qualsevol dubte o entrebanc.