Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca divulga l'obra i la figura de Blai Bonet entre els alumnes dels centres escolars de Santanyí

El Consell de Mallorca divulga l'obra i la figura de Blai Bonet entre els alumnes dels centres escolars de Santanyí

(11/02/2015)

El projecte educatiu, que s'ha posat en marxa enguany per primera vegada, ha comprès visites al Centre de Poesia Contemporània i inclou també un certamen de microtextos basats en l'estil i les motivacions literàries d'un dels autors més emblemàtics de la literatura en català

El Consell de Mallorca, a través del Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet i la Fundació Casa Museu, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santanyí, ha dut a terme enguany, per primera vegada, un projecte educatiu que ha implicat els diversos centres escolars del municipi, titulat 'Un noi de finestra'. La proposta té per objectiu acostar a aquests nins i adolescents la figura de Blai Bonet.

La primera activitat del programa es va desenvolupar durant la setmana del 2 al 6 de febrer i va consistir en visites, al llarg de tot un matí, dels estudiants de 6è de Primària i 1r d'ESO, a les dependències del Centre de Poesia Contemporània. Igualment, els participants realizaren diferents tallers i accions formatives que tengueren lloc a altres indrets i equipaments de Santanyí, com ara el Teatre Principal i la Casa de Cultura.

En total, més de 250 alumnes prengueren part en aquesta proposta cultural, pertanyents als col·legis Bisbe Verger, Blai Bonet, Santa Maria del Mar, Mare de Déu de Consolació, Calonge, IES Santanyí i Sant Domingo d'es Llombards.

Per un altre costat, el proper 23 de febrer, es realitzarà una activitat especial dintre d'aquest mateix projecte, consistent en una ruta literària que transcorrerà a través d'indrets emblemàtics de la infantesa de Blai Bonet. El títol d'aquesta iniciativa és 'Blai Bonet, poesia, natura, veritat'.

A partir de la seva implicació activa en el coneixement del món que envolta Blai Bonet, els estudiants treballaran aquests propers mesos en els continguts adquirits sobre la figura de l'autor de Santanyí, i tendran l'oportunitat de participar en un certamen de microtextos d'escriptura creativa. Les aportacions hauran d'estar basades en l'estil o les lectures d'obres de Blai Bonet. El Teatre Principal de Santanyí acollirà l'acte de lliurament dels premis, el proper 29 d'abril, i, a més, les creacions seleccionades seran editades en una publicació editada per part de l'Ajuntament.