Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca cedeix dos vehicles dels Bombers al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació

El Consell de Mallorca cedeix dos vehicles dels Bombers al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació

(24/03/2021)

Els camions aniran a reforçar la feina que fa l’entitat a Nicaragua, el Marroc i el Sàhara.

El Consell de Mallorca ha cedit al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació dos vehicles dels Bombers de Mallorca, per reforçar la feina que fa el Fons, amb recursos del Consell de Mallorca, als municipis del nord de Nicaragua, del Marroc i del Sàhara. 

Els dos camions cedits són una bomba rural pesada i un camió autoescala, dos vehicles que ja havien acabat la seva vida útil al parc mòbil dels Bombers. Aquesta cessió va ser aprovada per unanimitat al Ple del Consell. Per la seva banda, l’Ajuntament de Palma també ha cedit uns altres dos vehicles al Fons procedents del Bombers de Palma, una bomba rural pesada i una bomba forestal lleugera, i l’IBANAT ha donat 241 caixes de roba d’uniforme entre la qual s’hi troben un miler de camisetes, unes 900 dessuadores i 700 camises.

Al lliurament dels vehicles al Fons Mallorquí, hi han assistit el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, el conseller de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, Miquel Mir, el director insular d’Emergències, Xisco López, la regidora de Seguretat Ciutadana i primera tinent de batle de l'Ajuntament de Palma, Joana Adrover, la presidenta del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Maria Antònia Mulet, el cap de Servei dels Bombers de Mallorca, Pedro Ladaria, i el cap dels Bombers de Palma, Rafel Ferrer.

El conseller Colom ha volgut destacar que «com a institució tenim el deure de ser solidaris i ajudar a les comunitats més necessitades. En una situació com la que vivim, i en què la col•laboració es fa imprescindible, hem de donar exemple a la ciutadania, ja que aquesta solidaritat és el camí cap a una societat més igualitària. En aquesta ocasió, tenim l’oportunitat de donar una segona vida i una nova utilitat a aquests dos vehicles. I quina millor segona vida que poder ajudar en els projectes solidaris del Fons Mallorquí».

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, s’ha mostrat «satisfet que l’IBANAT participi en iniciatives de caràcter solidari que, a més, garanteixen allargar la usabilitat de tots aquests materials». La regidora de Seguretat Ciutadana i primera tinent de batle de Palma, Joana Adrover, ha explicat que el consistori palmesà està «compromès» amb l'Agenda 2030 i que la seva intenció és col·laborar amb aquesta i altres activitats que estiguin relacionades amb el desenvolupament sostenible i la cooperació internacional. «Veiem aquesta donació com una grandíssima oportunitat per col·laborar amb el Fons en la seva missió de contribuir a millorar les condicions de vida de les persones i les comunitats de països de sud», ha dit.

El Consell de Mallorca és soci fundador i promotor del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, i la consellera de Presidència, Teresa Suárez, n’és la vicepresidenta. El Fons vetlla per fomentar la cooperació per al desenvolupament dels països i les poblacions estructuralment menys desenvolupats, amb la finalitat d’erradicar-ne la pobresa. Els seus socis, a més del Consell de Mallorca, són el Govern de les Illes Balears, els 53 ajuntaments de Mallorca, les mancomunitats del Pla i des Raiguer, la Universitat de les Illes Balears, i Justícia i Pau.