Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca augmenta fins a 1.200.000 euros la partida pressupostària destinada a cooperació

El Consell de Mallorca augmenta fins a 1.200.000 euros la partida pressupostària destinada a cooperació

(19/10/2018)

El Consell de Mallorca, com a soci fundador, promotor i màxim aportador del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, aprova la concessió de la subvenció a les activitats de sensibilització, actuacions d’emergència i gestió del Fons per al 2018, amb 1.200.000 euros. Aquesta és la xifra més alta concedida pel Consell en els 25 anys d’existència del Fons i que el vicepresident Jesús Jurado defineix com una declaració d’intencions clara en matèria de cooperació.

Com a poder públic de les Illes Balears i aplicant l’establert en l’article 105 de l’Estatut d’autonomia, la institució vetllarà per fomentar la cooperació per al desenvolupament amb els països i les poblacions estructuralment menys desenvolupats, amb la finalitat d’erradicar-ne la pobresa.

Jesús Jurado, vicepresident del Fons Mallorquí i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, ha estat l’encarregat de defensar la concessió d’aquesta subvenció, que permetrà desenvolupar projectes com: l’enfortiment institucional de Kouniana, Mali; el desenvolupament sostenible i la integració d’adolescents en risc d’exclusió social al Perú; el suport al programa integral de salut infantil sahrauí; la promoció del turisme econòmic local amb enfocament de gènere i l’accés a l’aigua potable a Pocona, Bolívia; o la millora de les infraestructures sanitàries i l’enfortiment de les organitzacions de dones a Burkina Faso.

 

«Des de l’inici de legislatura, augmentar la partida al Fons Mallorquí ha estat un dels objectius, i hem aconseguit duplicar el pressupost des del 2015, superant el mínim del 0,7 %. Com a societat occidental tenim el deure de ser solidaris i com a institució hem de donar exemple a la nostra ciutadania, ja que aquesta solidaritat és el camí cap a un món més just.» Ha declarat Jurado durant la seva intervenció al Ple del Consell.

 

També cal destacar la feina que es vol dur a terme a la conca de la Mediterrània, per pal·liar la crisi de les persones refugiades que pateix Europa i que deixa milers de morts a la mar, com són: els projectes a Kabul, l’Afganistan, donant suport legal i atenció sanitària a persones refugiades i desplaçades i impulsant xarxes de salvament marítim al sud de la Mediterrània central.

Aquestes són només algunes de les accions internacionals que desenvolupa el Fons Mallorquí, que enguany compleix 25 anys, i que, a més, fomenta agermanaments d’escoles i de municipis, activitats, xerrades i projectes de sensibilització a les Illes, per tal d’incrementar la consciència de la societat balear en l’àmbit de la cooperació i la solidaritat.