Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca assumirà les competències completes en matèria de polítiques d’igualtat i LGTBI

El Consell de Mallorca assumirà les competències completes en matèria de polítiques d’igualtat i LGTBI

(21/11/2018)

D'aquesta manera, a partir de l'1 de gener del 2019, els consells insulars gestionaran directament l’atenció a les víctimes de violència masclista, la participació social de les dones, la formació i sensibilització en matèria d’igualtat i violència masclista, entre altres matèries relatives a polítiques d’igualtat. Així mateix, també assumeixen la participació social LGTBI, la implantació de polítiques transversals amb la integració LGTBI i la promoció de la igualtat efectiva sense discriminació d’orientació sexual a Mallorca.

Un traspàs de competències que ha arribat a bon port després de mesos de negociacions de la comissió mixta i que suposa una passa endavant per crear una atenció de proximitat. Aquest traspàs comportarà un augment de pressupost i de personal per al Consell de Mallorca. Durant la negociació, el Consell ha aconseguit incrementar el pressupost per a igualtat en 100.000 €; s’arriba així a 1.329.436 €. A més, també s’hi sumaran els doblers del Pacte d’Estat contra la Violència Masclista, que deixarà a Mallorca 390.000 € cada any durant el període 2019-2022, amb un total d’1.560.000 €.
 

Per a les polítiques LGTBI, durant la negociació, la CAIB ha acceptat un increment de 20.000 € de la quantia inicial, per la qual cosa es disposarà d’un pressupost de 101.545 €.

El Consell de Mallorca també augmentarà la plantilla en vint treballadores i treballadors, setze del casal per a víctimes de violència i quatre d’atenció directa a dones, a més de gestionar dos immobles més: el Casal de les dones del carrer de Foners i del casal per a víctimes.

D’aquesta manera i gràcies als increments de pressupost i de personal, el Consell de Mallorca podrà continuar desenvolupant una tasca ferma i compromesa en polítiques d’igualtat i en la lluita contra la violència masclista. «Assumir aquestes competències farà que Mallorca pugui gestionar les necessitats de la societat que hi viu i ser molt més pròxima a les víctimes, gràcies al contacte permanent amb els ajuntaments. Ens agradaria crear avenços importants que esperam que ens duguin a una societat igualitària real i a l’erradicació de la violència», ha explicat Jesús Jurado, vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, i responsable d’Igualtat a la institució.

El Consell de Mallorca començarà a gestionar també les competències en matèria LGTBI, un col·lectiu copejat per la intolerància i la invisibilitat. Aquestes polítiques, que han nascut aquesta legislatura, es reforçaran per actuar en la participació plena del col·lectiu LGTBI per viure en una illa més plural, integradora i lliure.