Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca aporta 976.000 euros a l’Ajuntament de Sóller per a realitzar millores municipals fins al 2023

El Consell de Mallorca aporta 976.000 euros a l’Ajuntament de Sóller per a realitzar millores municipals fins al 2023

(21/04/2021)

  • La presidenta Cladera i els consellers Alzamora i Colom s’han reunit amb el batle Simarro i regidors del municipi
  • Un total de 793.000 euros són per a fer millores a la xarxa viària urbana


La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i els consellers de Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, s’han reunit amb el batle de Sóller, Carlos Simarro, i membres de l’equip de govern de l’Ajuntament.

La presidenta ha destacat que el Consell coneix la "necessitat del municipi de treure trànsit del casc urbà", per això les inversions que s'estan fent són en aquest sentit. "Podem ajudar en tema de normativa i sobretot amb tota la remodelació que es poden fer en els carrers, d'eliminar barreres arquitectòniques, de canviar l'adoquinat, de fer més habitable el municipi i més accessibles i sostenibles els carrers", gràcies a les ajudes del Consell.  "Hi estam invertim al voltant d'un milió d'euros (976.000€)", ha conclòs Cladera.

Són actuacions que s’emmarquen entre el 2019 i el 2023, dels plans d’inversió municipal de Desenvolupament Local, les ajudes per implantar el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima del municipi, i també inclouen les ajudes directes als sectors econòmics de Sóller (restauració, comerç…). 

Cladera ha recordat: «mobilitzam més de 60 milions d’euros als municipis amb els plans pluriennals que els hi permeten invertir en temes de sostenibilitat per millorar la vida dels ciutadans i reactivar l’economia dels municipis».

Per la seva banda, el batle ha destacat que "amb aquestes obres intentam posar en marxa el model de remodelació dels carrers per fer un Sóller més sostenible, més normalitzat i més humà".

Xarxa viària urbana

Amb les últimes convocatòries d’ajudes de Desenvolupament Local, Sóller ha apostat principalment per fer actuacions de supressió de barreres arquitectòniques i de millora de xarxa viària urbana. Exemple d’això són les millores fetes als carrers Bauçà i de la Rectoria del centre de Sóller, que han visitat els representants institucionals. 

Així, s’han duit a terme i es continuaran executant projectes de pavimentació i condicionament de diversos carrers i espais públics amb cofinançament de la institució insular fins al 2023. En total, l’aportació del Consell per aquests conceptes és de 793.000 euros.

Vídeos

Visita Sóller