Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca adjudica el nou contracte de la ITV amb una rebaixa del 25 % de les tarifes actuals

El Consell de Mallorca adjudica el nou contracte de la ITV amb una rebaixa del 25 % de les tarifes actuals

(03/10/2019)

Dia 1 de gener de 2020 entren en vigor les noves condicions que defineixen el temps d’espera a una mitjana de 13 dies en la cita prèvia.

El Consell de Mallorca ha adjudicat a l’empresa General de Servicios ITV SA el contracte de les Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV) de Mallorca. Aquesta licitació modifica el model de gestió per donar més pes a la institució insular. A partir de gener de 2020 el Consell s’encarregarà de recaptar les taxes entre altres qüestions. D’aquesta manera, l’empresa adjudicatària es dedicarà únicament a les inspeccions i cobrarà només per les que faci. 

A més, el Departament de Mobilitat i Infraestructures ha rebaixat el preu de la tarifa actual en un 25%. Una mesura que entrarà en vigor a partir de dia 1 de gener, prèvia aprovació del Ple del Consell d’aquest dijous. 

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha afirmat que «amb aquest nou contracte, tendrem moltes més eines per incidir en una millora de la gestió del servei. A més a més, podrem oferir de manera immediata un estalvi del 25 % a les butxaques de la ciutadania». 

Sevillano també ha destacat que «amb el nou contracte també millorarem les condicions laborals del personal de la ITV, al qual s’incorporaran 21 persones més. Aquest fet repercutirà de manera positiva en el temps d’espera tant de cita prèvia com a d’inspecció. També es disposaran instal·lacions d’energia solar tèrmica, es farà contractació amb centres especials d’ocupació, i es millorarà la neteja i el manteniment de les estacions i zones enjardinades, entre d’altres novetats».

Per contracte, l’empresa adjudicatària haurà d’assegurar un temps mitjà de cita prèvia de 13 dies com a màxim. Tot i això, l’empresa comptarà amb un període d’adaptació per reduir de manera progressiva el temps d’espera actual. 

Les noves condicions preveuen també la contractació de persones amb diversitat funcional així com la modernització del servei. Al llarg del 2020 s’implementaran nous sistemes informàtics per oferir la possibilitat de pagament telemàtic, per facilitar d’aquesta manera l’accés directe a les línies d’inspecció. 

Al procés de licitació, que es va obrir al mes de maig, hi han concorregut 4 empreses. El termini del contracte serà de dos anys, però hi ha la possibilitat de prorrogar-lo fins a dos anys més, any a any. A més, el Consell ha previst un règim sancionador davant possibles incompliments per part de l’empresa adjudicatària en alguna de les condicions pactades. 

Vídeos

El Consell de Mallorca adjudica el nou contracte de la ITV amb una rebaixa del 25 % de les tarifes actuals