Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell convoca ajuts per als municipis del nord de Mallorca afectats per les pluges fortes de l’octubre de 2018

El Consell convoca ajuts per als municipis del nord de Mallorca afectats per les pluges fortes de l’octubre de 2018

(27/08/2019)

Amb aquesta convocatòria de subvencions, es destinaran 63.136,90 € a reparar infraestructures municipals

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) d’avui recull la Resolució del conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, per la qual s’aproven les subvencions per als municipis del nord de Mallorca que varen patir danys a causa de les pluges fortes caigudes a la zona entre el 18 i el 21 d’octubre de 2018. 
 
En total, el Consell de Mallorca destina 63.136,90 € a aquesta convocatòria de subvencions, que cobriran la reparació o restitució dels danys que les pluges torrencials i el desbordament de torrents varen provocar a infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis de titularitat municipal.

El passat mes de juliol, el Consell de Mallorca va adjudicar subvencions per un valor de 3,29 milions d’euros als municipis del Llevant que varen patir les pluges torrencials el 9 d’octubre de 2018. Ara, el Consell obre la convocatòria d’ajuts a municipis com Alcúdia, Pollença o sa Pobla, que varen viure inundacions dies més tard. 

L’Estat espanyol es va comprometre a aportar el 50 % de la quantia total destinada a reparar infraestructures de la zona, mentre que el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca n’havien de cobrir un 25 % cada un. Els ajuntaments tenen un mes per presentar al Consell la sol·licitud de l’ajut i la documentació requerida per certificar les actuacions i les despeses duites a terme.