Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

null El Consell autoritza definitivament l'ús de l'ascensor públic de Lloret

El Consell autoritza definitivament l'ús de l'ascensor públic de Lloret

(17/04/2021)

La decisió està avalada per l'ADT després de comprovar la documentació preceptiva presentada per l'ajuntament. 

El Departament de Territori del Consell de Mallorca ha determinat que s'aixequi la suspensió de l'ús de l'ascensor de Lloret en menys de 24 hores des que l'ajuntament de Lloret ha entregat els documents preceptius per poder utilitzar-lo. En concret ha estat, l'Agència de Defensa del Territori qui ha revisat el projecte, ha realitzat l'informe i ha comunicat a l'ajuntament que ja es podia utilitzar per part dels residents i també dels visitants. "Els tràmits s'ha realitzat amb molta celeritat, en qüestió d'hores s'ha resolt després que s'ha comprovat que tot era correcte", ha assenyalat la consellera de Territori Maria Antònia Garcías.

Garcías ha explicat que l'ADT en compliment de la legalitat no podia aixecar la suspensió de l'activitat de l'ascensor fins que l'ajuntament de Lloret, que fa uns mesos va presentar els documents necessaris per legalitzar l’aparcament, entregàs el projecte de l’ascensor. El Departament de Territori i l'ADT han col·laborat en tot moment amb l'ajuntament amb tota la rapidesa possible, tal com fa amb tots els municipis.

A finals de novembre del 2020 la comissió d'urbanisme del Consell de Mallorca va resoldre modificar i ampliar la declaració d'interès general de la parcel·la on s'ubica l'escola de Lloret. Passa prèvia per poder fer ús de l'ascensor. Es tracta d'una ampliació de l'interès general per a incorporar un aparcament per a l'escola i, alhora, per a regularitzar les infraestructures de connexió, que són unes escales i un ascensor, entre el CEIP Antonia Alzina i el barri antic del nucli.

Una vegada obtinguda la documentació necessària per part de l'ajuntament de Lloret, i amb l'informe preceptiu i vinculat de la comissió de Medi Ambient data de l'1 d'octubre, es va procedir a la seva publicació en el BOIB el 8 d'octubre on ha quedat durant un mes queda en exposició pública, sense que es presentés cap al·legació en contra. La comissió d'urbanisme en menys de vint dies, concretament el 27 de novembre va aprovar l'ampliació i la modificació de l'interès general de la parcel·la on se situa l'escola de Lloret.

La desconnexió entre les escoles i el nucli de Lloret a causa del desnivell topogràfic existent, pràcticament de 8 metres, genera problemes tant de connexió viària com d'accés dels vianants. L'escala i l'ascensor solucionen la connexió d'accés per als vianants i garanteixen l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.